Zažijte Týden saunování v rámci kampaně na podporu zdravého životního stylu

Zažijte Týden saunování v rámci kampaně na podporu zdravého životního stylu

O tom, že je saunování zdravou záležitostí, jistě víme všichni. Kolik z nás si ale skutečně saunu alespoň jednou týdně dopřeje? Zejména podzim a zima lákají utužovat své zdraví, pojďte se s námi pustit do saunování naplno.

V sobotu 2. listopadu začal již 9. ročník Týdne saunování v Aquapalace Praha. A nejenom tam, jedná se totiž o celostátní týden saunování, který přináší celou řadu mimořádných akcí. Právě v Aquapalace Praha se můžete těšit na mnoho zážitků a také na užitečné informace o zdravém působení pravidelného saunování na organismus. To vše v tomto, tedy v prvním listopadovém týdnu.

Hlavní propagátorkou Týdne saunování je saunérka Kateřina Šmídová, která se již několik let věnuje zážitkovému saunování, především saunovým ceremoniálům s divadelními prvky. Kateřina se letos probojovala na mistrovství světa v Saunových ceremoniálech v Holandsku, kde reprezentovala nejen Aquapalace Praha, ale i Českou republiku a skončila na krásném 6. místě.

„Saunování má velmi pozitivní účinek na celý lidský organismus. Zejména posiluje imunitu, a to díky prudkému střídání teplot. Změna teplot tak působí blahodárně na kardiovaskulární systém. Saunování má i velmi dobrý vliv na kůži a mnoho dam tak navštěvuje saunu právě v rámci péče o pokožku,“ říká Kateřina Šmídová.

Saunování je všeobecně čím dál oblíbenější, jde o skutečný zážitek. V Aquapalace Praha si můžete dopřát nespočet druhů saunových ceremoniálů, mezi nimi i novinku Muzikoterapii, která spočívá v zážitku z hluboké relaxace po saunování s využitím hudebních a zvukových nástrojů s prvky aromaterapie.

 

Téma Týdne saunování „Muzikoterapie“ umocňuje vliv zážitkového saunování na psychické zdraví. „Muzikoterapie je v dnešní době nejrychlejší a nejsnazší způsob, jak intenzivně zrelaxovat tělo i mysl. V Aquapalace Praha zažijete tento nový druh aktivního odpočinku v relaxačních místnostech Saunového světa, kde se budete moci nechat unášet tóny zvukomalebných nástrojů, jako jsou Koshi, Samsula, Tibetské mísy a další. Procedurou vás provedou proškolení saunoví mistři,“ zve na novinku generální ředitelka Aquapalace Praha Vladana Horáková.

Do šíření osvěty zdravého saunování v rámci Týdne saunování se zapojí i sourozenci Veronika a Karel Kašákovi. Vyzkouší společně s návštěvníky saunové ceremoniály a také Muzikoterapii, kde bude možné slyšet tóny netradičních i tradičních hudebních nástrojů, o kterých se říká, že jsou léčivé.

Pro návštěvníky je po celý týden připraven program, který navíc přinese celou řadu doprovodných akcí, speciální informace o správném a zdravém saunování a otužování, beauty i zážitkové ceremoniály. „Cílem akce je přivést do saun nové návštěvníky a těm stávajícím připravit unikátní zajímavé zážitky. Příznivé účinky nejlépe pocítíte při pravidelném saunování alespoň jedenkrát týdně, protože imunita získaná v sauně trvá právě sedm dní. Vhodné je, což většina lidí neví, navštěvovat saunu celoročně,“ dodává Pavel Hofrichter.

V Aquapalace Praha oblíbené saunové ceremoniály pravidelně připravují zkušení saunéři. Navíc opravdu zažijete něco unikátního a intenzivního – propojení divadla, hudby a relaxace. Saunový svět v Aquapalace Praha disponuje 16 saunami a prohřívárnami všech druhů – s teplotou od 45 °C až po finskou saunu Vulkán s teplotou 100 °C. Saunový svět je ve své venkovní části včetně Srubové bani doplněn vířivkami, masážními lavicemi či ochlazovacím bazénkem.

Týden saunování můžete využít jako start k pravidelnému saunování. V Aquapalace Praha pro návštěvníky připravili speciální saunové permanentky se zvýhodněným vstupným.

PR článek - Aquapalace Praha

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram