Zažili jsme podvodní módní focení - jak probíhalo?

Zažili jsme podvodní módní focení - jak probíhalo?

V úterý 26.7. jsme v netradičních prostorách fotili další z Coverů pro Móda.cz. A naučili jsme se toho spoustu nového, protože pod vodou vše funguje jinak než na souši. 

Focení srpnového Coveru magazínu Móda.cz se ujala sympatická zkušená fotografka Lucie Drlíková, která to s fotkami pod vodou prostě umí. Než jsme se ale vůbec do samotného focení mohli pustit, potřebovali jsme si zodpovědět několik otázek. Kde budeme fotit, aby výsledek vypadal dobře? Kde vezmeme modelku, která zvládne podvodní focení? Kdo nám půjčí šaty a dovolí nám je namočit? Jak to vymyslíme s makeupem a vlasy?

Prostory na focení zajistil Aquapalace Praha a modelku dodala sama paní fotografka. Tváří srpna se tudíž stala Karolína Pechanová. S podvodním focením už měla zkušenosti, takže volba byla jasná. Přeci jen pózovat pod vodou, příjemně se tvářit, nemuset si držet nos a mít vodu úplně všude, není jednoduchý úkol a nevytrénované modelce by dost dlouho trvalo, než by si na vodu zvykla. Pokud vůbec. I ve spoustě dalších otázek nám paní fotografka moc pomohla. Poradila nám, jaké šaty vypadají pod vodou nejlépe, a díky tomu jsme se mohli vyhnout zbytečným chybám. Šaty pro focení dodala česká návrhářka Petra Brzková, která se sama focení účastnila a byla posilou celého týmu na břehu bazénu. Jeden model dokonce návrhářka ušila speciálně pro tuto příležitost, což je pro nás velká pocta. Prioritní také bylo, že díky uzpůsobenému střihu a použitému materiálu voda šaty nijak nemohla poničit. Makeup do vody naše šikovná vizážistka zvládla bez problému, hlavním bodem byla pouze voděodolná řasenka. A vlasy? Ty jsme nechali volně rozpuštěné. Ve vodě tak totiž stejně vypadají nejlépe.