Zdobené čelenky vám v plesové sezóně nesmí chybět

Zdobené čelenky vám v plesové sezóně nesmí chybět

Čelenka je úžasný módní doplněk, který osvěží celkový outfit. A momentální plesová sezóna nás doslova vyzývá ozdobit účes něčím neotřelým, zajímavým a originálním.

Zdobená čelenka dodá i jednoduchému plesovému účesu ten správný šmrnc. Pokud chcete na plese skutečně zaujmout a vytvořit z vlasů něco originálního, čelenku rozhodně musíte zkusit!

Historie čelenek sahá do dávné minulosti, ale již tenkrát se stejně jako dnes používaly především jako ozdoba. Nejvíce je proslavily indiánské kmeny, které je používaly nejen jako doplněk krojů ale i jako součást oděvu. Popularita čelenek, jak je známe my, vzrostla v době 50. a 60. let 20. století. A právě tyto čelenky ve stylu retro pro nás mohou být velkou inspirací.

Již před několika lety jsme mohli v obchodech zaznamenat boom čelenek jako z dvacátých let. Peříčka a kamínky na gumě obepínající čelo oblétly svět a objevily se na plesech i červených kobercích. My bychom tyto čelenky ovšem nechali spíše na maškarní jako součást kostýmu kabaretní divy.

V jednodušším provedení mohou i čelenky na gumě perfektně doladit váš plesový účes. Zde hrají hlavní roli kamínky. Nosí se nejen uprostřed čela ale i v horní části hlasy, zachytí a upraví vlasy bez zbytečných náročných úprav. Na výběr máte z nekonečného množství designů. Úzké pásky jsou velmi romantické a můžete je vzít i k ne zcela jednoduchým modelům. Široké čelenky se však nehodí ke všem róbám, proto volte čelenky buď s podobnými motivy jako jsou na šatech nebo zdobením. Nejste-li si jistá, po výrazné čelence sáhněte raději, jen pokud obléknete šaty jednoduchého střihu a zdobení.

  

Kovové kamínky osázené čelenky působí ve vlasech jako zářivý šperk. A k tomu se nosí mnohem snáze. Kovovou či plastovou čelenku jednoduše zasadíte do již připraveného účesu a můžete vyrazit.


Své kouzlo mají i zavazovací čelenky. Zdobené mohou být stejně jako u kovové variace krajkou ale ve většině případů je to kombinace krajky nebo hedvábí s kamínky či perlami. Ty ovšem nesluší každému a proto je třeba si se stylingem účesu v kombinaci se zavazovací čelenkou maličko pohrát.

Dnešní doba vám dává možnost experimentovat, být originální a výrazná. Jste-li odvážná duše s láskou k extravaganci, tak čelenka může být vaším nejlepším přítelem. Zkuste například čelenky s velkými mašlemi plnými nonšalantnosti a smyslnosti nebo čelenky osázené přírodními materiály, které vás rázem promění v éterickou vílu.


  

Čelenky všech druhů můžete objevit v galanterii, koupit je v obchodě s oděvy či bižuterií nebo klidně objednat přes internet v klidu domova.

Obrázky: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram