Zelená budoucnost pro luxusní značku Chanel je nyní jistá. Chemické komponenty v látkách mění za přírodní alternativy.

Zelená budoucnost pro luxusní značku Chanel je nyní jistá. Chemické komponenty v látkách mění za přírodní alternativy.

Chanel oznámil, že se vydává ekologičtější cestou, co se výroby látek týče. Luxusní značka zakoupila menší vlastnický podíl v americké společnosti, která vynalezla přírodní alternativy chemickým podílům v látkách. Chanel vidí budoucnost jen zeleně. 

Odbourání syntetiky je cílem

V manufaktuře látek se používají, a to někdy nevyhnutelně, chemické látky, které jsou pak součástí konečného výrobku. Umělá aditiva sice pomohou k produkci látky, ale zanechají v ní syntetickou stopu. To se přestalo líbit luxusní značce Chanel. Nejznámější módní dům na světě se začal zabývat myšlenkou alternativní výroby látek nebo náhradou chemikálii přírodními výtažky. 

Chanel si jde za svým

Francouzský věhlasný dům při svém výzkumu trhu objevil novou, revoluční firmu Evolved by Nature v Bostonu v USA. Ta si nechala patentovat vlastní výrobek s názvem aktivní hedvábí. Ekologičtější cesta při výrobě látek je podle dlouholetých studií zaručena. Celá zeměkoule přemýšlí čím dál tím více o ochraně oceánů, přírody, lesů a vzduchu. Chanel cítil nátlak ze společnosti. Minulý rok přestala značka používat veškeré exotické kůže jako krokodýlí či z ještěrek. Od roku 2018 značka také nepoužívá pravé kožešiny.

Mise pro ochranu planety

Hlavní mluvčí značky Chanel Bruno Pavlovsky ve veřejném prohlášení oznámil, že ochrana životního prostředí je.momentálně hlavní prioritou módního domu. Chanel tak pokračuje svou misi na ochranu přírody a objevení ekologičtějších náhražek kůží, výroby kašmíru bez chemických látek atd. Podle mluvčího se jedná o novou vizi budoucnosti luxusních návrhářských domů. Podle něho bude vše záviset na umu jednotlivých salónů a značek. Minulý rok zavedl Chanel do svých sítí i kompostovatelný plast místo klasického PVC. 

Zdroj; pinterest.com, vogue.co.uk

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram