Ženský princip - jarní kolekce 2015 Jany Minaříkové

Ženský princip - jarní kolekce 2015 Jany Minaříkové

Ženský princip, čerstvě představená kolekce Jany Minaříkové pro jaro 2015, je určena dospělým ženám. Kolekce vznikla spolu s nimi, s ženami nejrůznějších postav, pracovních pozic i věku.

Tvorba Jany Minaříkové se vyznačuje atmosférickou prêt-à-porter módou a ve stejném duchu se nese i nová čistě ženská kolekce s dávkou smyslnosti pro Jaro 2015 – Ženský princip.

Kolekce Ženský princip je unikátní sbírkou modelů, která vznikala intenzivní spoluprací návrhářky Jany Minaříkové s reálnými ženami. Jana rozdělila skici kolekce mezi dvanáct zákaznic lišících se postavou, zaměstnáním i věkem. Nejstarší z nich je přes sedmdesát let, nejmladší méně než dvacet pět. Tyto ženy spojuje záliba v kvalitním oblečení, chuť zkoušet nové věci a experimentovat. Díky tomu vznikly z původních skic modely, které odpovídají požadavkům dnešních reálných žen. Modely, které jim dělají radost a svým komfortem vytváří svět osobního luxusu.

„Ženský princip je pospolitost, inspirace, hra. A také schopnost naslouchat svému okolí a odpovědnost vůči němu,“ říká o své kolekci Jana. „Práce na kolekci byla náročná, ale neuvěřitelně zajímavá. Každý model je ovlivněný konkrétní osobností a posun od mé původní ideje je často velmi výrazný.“

Kolekce zahrnuje hravost výšivek z korálků, neformálnost letních krátkých kalhot, velice ženskou siluetu zavinovacích šatů i hedvábných koktejlek či dráždivou eleganci letního kostýmu. V kolekci můžeme pozorovat notnou dávku asymetrie, která rafinovaně vyzdvihuje ženské linie.


Modely nám v kampani představily přímo jejich tvůrkyně. Dámy si našly čas a vyrazily do Café Jedna, aby před fotoaparátem Jana Fauknera ukázaly svůj Ženský princip. O styling a vizáž se během focení postarala redakce Cat-a-log. Doplňky a boty značek Vlum, Zorya, Kateřina Reichlová a Melissa zapůjčili Kurator a Czech Labels & Friends.

Úzká spolupráce s okolím, pro Ženský princip typická, se projevila i dalším způsobem. Řada Janiných příznivců podpořila vznik kolekce prostřednictvím croudfundingu. Ženský princip je tak první český módní projekt, na který se podařilo získat prostředky tímto způsobem.

Foto: Jan Faukner
Zdroj a modely: Jana Minaříková

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram