Ženský půvab v objemných kreacích od Marca Jacobse

Ženský půvab v objemných kreacích od Marca Jacobse

Extrémní objem byl k vidění na ženských šatech a kabátech z rukou Marca Jacobse. Milovník alternativních ženských siluet úspěšně představil novodobou krásu.

Jako malá děvčátka

Pláště, kápě, kabáty, peleríny, šaty a sukně s výjimkou pár obleků byly ve středu zájmu legendárního návrháře Marca Jacobse. Tentokrát se inspiroval objemem. Pohrával si s myšlenkou maximálního impaktu oděvu, který je nadrozměrný, velký a delší, než je standard, velmi široký a celkově mnohem objemnější než jsme zvyklí. Jeho modelky působily drobně jako malá děvčátka, která si oblékla máminy šaty. Přesto však díky materiálům typu peří, organzy, šifonu a kožichu byly na pohled lehounké jako pírko.

80. léta dnes

Kabáty v ostrých barvách, nebo naopak v zemitých vzorech, od jemného proužku či leopardí klasiky byly ušity ve stylu kápě nebo pláště. Je to vítaná změna oproti známým kabátům. Marc Jacobs se v čase zastavil v 80. letech, kde se zásadně měnila ženská silueta a některé aspekty baví tvořivé návrháře dodnes. U něj je to inspirace z objemné horní části ženského těla prostřednictvím expresních vrstev látky, kdy se nedají přehlédnout.

To nejlepší na konec

Modelky měly na hlavách ladící klobouky s každým modelem od kloboučnice Stephen Jones. Klobouky byly dělané tak, že opticky přidávaly na výšce. Tudíž velký objem byl vybalancován výškou. Důležitý detail ve stylizování Jacobsových kreací! Příjemné bylo vidět i plus size modelku v designových šatech od slavného návrháře. Zlatým hřebem celé přehlídky byla Christy Turlington, která jako veteránka super modelka vypadala v černých peříčkových šatech kouzelně. V roce 1992 šla také přehlídku pro Marca Jacobse. Pamětníci módy a modelek v intimním prostředí přehlídky měli slzy na krajíčku. 

Zdroj; vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram