Zeptaly jsme se: Jaké líčení se mužům na ženách (ne)líbí?

Zeptaly jsme se: Jaké líčení se mužům na ženách (ne)líbí?

Výrazné oči, svůdné rty, dokonalá pleť nebo přirozený vzhled? Co se líbí mužům na ženském líčení nejvíce a co je naopak odpuzuje?

Dámy, myslíte si, že jsou muži nevšímaví a nerozumí ženským záležitostem, například v oblasti líčení? Vyvedeme vás z omylu! Co říkají na naše líčení?

„Mám rád, když je líčení přirozené a hodí se k situaci a outfitu. Nikdy nezklame řasenka, nepřehnané oční linky a upravené obočí. Nelíbí se mi nevhodně zvolené výrazné rtěnky,  například fialová k dennímu, běžnému oblečení, řasy jako kartáče a obočí namalované uhlem. Nejsem příznivec ani jednobarevných očních stínů přes celé oko, vypadá to moc násilně, mě baví krásně vystínované oční stíny, to potom ano.“ (Martin, fotograf, 30 let)

„Rozhodně nemám rád „zmalovaná“ děvčata. Nejhorší je, jak já tomu říkám „paštika“ na obličeji, kdy je make-up v jiném odstínu než přirozená barva kůže slečny. A na co jsem naprosto vysazený, tak na nakreslené obočí. Mě baví přirozenost, jen lehce vylepšená a výrazná rtěnka mi nevadí, to je celkem sexy.“ (Jan, obchodní ředitel, 33 let)

„Všeho s mírou. Je to samozřejmě silně individuální, vždy záleží na citu a vkusu každé ženy. Každá je jiná, každá má jinou pleť. Některá si potřebuje více dopomoci líčením, aby zamaskovala nedostatky, nebo aby zvýraznila rysy, ale všeho zkrátka moc škodí. Nejhorší jsou výrazné oční stíny, to podle mě uškodí na vzhledu každé, stejně to vnímám u rtěnky.“ (Vladimír, programátor, 39 let)

„Nelíbí se mi rudá rtěnka a namalované obočí, to mi přijde naprosto šílený. Co mi ještě přijde absurdní, tak rozjasňovač na lícních kostech. Já mám rád přirozenost, decentní líčení bez zbytečných kravin navíc.“ (Petr, obchodní zástupce, 26 let)

„Mně na holkách naprosto odpuzuje velký nános tvářenky, takový ten ruský styl, příliš husté řasy a nedej bože, když na něm mají ještě nějaké ozdoby. Nejhorší je ale husté obočí, které si ještě zvýrazňují a zvláštně tvarují. Nelíbí se mi ani výrazná rtěnka, která se nehodí k oblečení, myslím tím třeba rudá barva ke sportovnímu oblečení. A samozřejmě velká vrstva make-upu, to je též dost přes čáru. Líbí se mi přirozenost, decentní líčení, žádná divočina.“ (Martin, manažer vzdělávání, 34 let)

„Osobně se mi nelíbí výrazně nalíčené slečny. Nejsem zastáncem toho, aby slečna byla přehnaně zmalovaná a už vůbec ne toho, aby měla netradiční barvy rtěnek, vlasů (modré, fialové,..). Pro mě nemusí být slečna nalíčená. Každá, která o sebe dbá, je pohledná a když už je tedy nalíčená, tak se mi líbí v decentní míře. Mírně zvýrazněné oči a obočí se světlou rtěnkou mi přijde fajn. V případě, že se slečna cítí lépe v make-upu, aby zakryla akné, je to v pořádku. V jiném případě mi make-up a pudr není sympatický. Nevím, čím to je, ale přijde mi to nepřirozené, mnohdy až úsměvné. Stačila by soudnost, v dnešní době to působí spíše tak, že se předhánějí o to, která má delší řasy a větší rty, ale rozum, ten si už neporovnají.“ (Michal, e-marketing expert, 26 let)

Každá si může dovolit něco jiného, je to dost individuální. Ale mně se líbí co nejméně make-upu a zvýrazněné oči.“ (Ladislav, vedoucí konstrukce, 40 let)

„Jsou různé typy dívek, různé barvy pleti a každému typu sedí jiný typ líčení. Obecně se mi líbí přirozené, jemné líčení, které zvýrazní rty a řasy. S řasami souvisí též nenásilná úprava barvy a tvaru obočí. Maximálně nepřirozeně působí silné, tmavé nakreslené obočí, linoucí se do různých abstraktních zakřivení. Většina těchto dívek mají až nepřirozeně dlouhé nastavené řasy a obvykle tuhle hvězdnou „trojkombinaci“ doplňují přifouklé rty. Make-up by měl být též přirozený, neměl by jít do extrémního kontrastu k fototypu kůže dívky.“ (Antonín, medicínský specialista, 38 let)

„Na ženách se mi hrozně líbí krásně zdravá pleť. Nejvíc mě irituje tuna make-upu, špatný výběr jeho odstínu, kdy vzniká nevzhledný přechod barevnosti mezi obličejem a krkem. Taktéž to platí i u očních stínů. Mně se líbí decentní make-up, klidně červená rtěnka, ale už nic víc k tomu, aby to nevypadalo lacině. Někdy méně znamená zkrátka více.“ (Phuc Nguyen, 26 let, zástupce technického ředitele)

Zdroj: pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram