Zimní kolekci Josefiny Bakošové ovládly minimalismus a praktičnost

Zimní kolekci Josefiny Bakošové ovládly minimalismus a praktičnost

Návrhářka Josefina Bakošová přichází po roce s novou kolekcí s názvem Tones. Zaměřila se v ní na barevné tóny a úpravu střihů.

Bakošová miluje minimalismus a s tím provází i svou další kolekci. Sofistikované zpracovaní, jednoduché střihy ozvlášťnují asymetrické detaily a oversize velikosti jsou doplněny pásky pro zdůraznění pasu. Jsou to kabáty, košile a košilové šaty, které vás na první pohled zaujmou. Nechybí ani široké kalhoty, dlouhé večerní šaty, fráčky, mikiny, trika či overaly.

V barvách byla návrhářka obezřetná. Ve své lásce k mottu „Méně je více“, použila zejména bílou, pudrovou, krémovou a světle šedou. K tomu jemné akcenty žluté, odstíny modři i dramatickou černou.

„Kolekce Tones navazuje na loňskou kolekci IMAGO barevným pojetím a prvkem dvoubarevnosti. Jen místo kontrastního color-blockingu nyní pracuji s odstíny jedné barvy pro efekt tón v tónu,” říká Josefina Bakošová.„Tones-tóny pak v sobě významově skrývají ještě tóny hudební. Odkazuji tak na kurz, který jsem absolvovala u DJ Cyber a který mě velmi ovlivnil a inspiroval,” doplňuje návrhářka.

V kolekci Tones se návrhářka zaměřila taky na vysoké nákrčníky, roláky i typické límečky. Stojáčky pak můžeme vidět u košil, šatů i kabátů a dopřávají tak celé siluetě opticky delší linii. Což je krásný i praktický prvek. Ostatně na praktičnost se Josefina zaměřila i ve směru materiálů, od hřejivé vlny u kabátů, které doplňuje funkční polyam, přes materiály odolné vůči větru, dešti i sněhu. U dalších modelů převládá bavlna s elastenem, viskóza, hedvábí či bavlněný úplet.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram