Zkusili jsme trichologii a rašelinovou proceduru - fungují?

Zkusili jsme trichologii a rašelinovou proceduru - fungují?

Přijali jsme pozvání do nejznámějšího trichologického centra v Česku a prošli si vyšetřením i celou pečující procedurou. Co jsme se dozvěděli a poznali jsme vůbec výsledek?

Co je vlastně trichologické vyšetření

Jedná se o důkladnou analýzu vlasů. Během patnácti minut profesionální tricholog diagnostikuje vaše vlasy mimo jiné i díky mikrokameře, která vlas 250krát zvětší. Specialista vám na obrazovce ukáže a popíše stav vlasu a vlasové pokožky a následně probere vhodnou péči. Smyslem trichologie je také léčba seboroické dermatitidy, padání vlasů, maštění nebo lupů. 

S čím vám pomůže

Doporučujeme navštívit trichologa v případě, že sledujete výrazné padání vlasů, nadměrné maštění, řídnutí, zeslábnutí či jakýkoli jiný stav, který z vašeho pohledu pociťujete jako negativní a trápíte se jím. Během pár minut vyšetření nám bylo jasné, že konzultace s profesionálem může člověku ušetřit mnoho starostí s vlasy a také spoustu peněz, které máme tendenci utrácet za zaručené výsledky, které slibují šampony, kondicionéry, séra i běžné kadeřnictví. 

Vše, co potřebujete vědět

Naše vyšetření vedl tricholog Lukáš Rossbach, který působí na pražských Vinohradech. Kromě toho, že nám sám popsal strukturu a typ vlasů, trpělivě také odpovídal na otázky. I proto se vyplatí do salónu přijít. Zatímco kamarádka, přítel, maminka ani kožní lékař není schopen spolehlivě říci, proč vám padají vlasy, zda vlasy fénovat či nikoli nebo jak často je mýt a čím, tricholog zná na všechny a stovky jiných otázek správné odpovědi. 

Žádná kosmetika za tisíce a pravidelné docházení do salónu

Možná se některým ženám trochu sevře žaludek při představě návštěvy dalšího vlasového salónu. Vybaví si totiž, že budou nuceny do salónu pravidelně docházet a postupně utratit za péči o vlasy tisíce a tisíce korun. Ve skutečnosti je tomu úplně naopak. Pokud tricholog řeší běžné problémy a nejedná se přímo o zdravotní komplikace, bohatě stačí první návštěva, na které se provede vyšetření, základní ošetření a pak jsou doporučeny vhodné vlasové přípravky na domácí péči. Pan Rossbach totiž přesně popíše váš problém a stanoví postup, jak se o vlasy nadále starat. Jak sám říká: "Řešením není na vlasy dát drahou kosmetiku a slibovat okamžité efekty." Učí své klienty, jak k vlasům všeobecně přistupovat a jak si vlastně přeložit reklamní sliby kosmetických společností. 

    

Rašelinová procedura

Celá procedura, která trvala hodinu a půl, se sestávala z mnoha kroků. Tím prvním (hned po trichologickém vyšetření) byla aplikace směsi esenciálních olejů, které uvolní nečistoty na pokožce. Následovala rašelinová maska, která na vlasech zaschne a tím, že obsahuje hodně vody, tak si z vlasová pokožky vytáhne vláhu a dostatečně se hydratuje. Zároveň zbaví vlasy veškerých nečistot. Péče pokračovala peelingem, který pokožku pročistil a prokysličil. Po umytí následují ještě vyživovací ampule vybrané tak, aby odpovídaly právě vašemu typu vlasů a vlasové pokožky. Na závěr vás čeká vyfoukání přes kartáč jako v klasickém kadeřnictví. Pouze odsud neodcházíte s kratšími vlasy, ale zdravějšími. 

    

Jaké jsou výsledky?

Jelikož jsme celým procesem prošli, můžeme ho i posoudit. Nejmarkantnějším výsledkem byla opravdu maximálně vyčištěná pokožka, což sice jako laik nepoznáte, co už ale vidíte, je to, že se vlasy mastí mnohem pomaleji. Pokud jste před procedurou měli pokožku více zanesenou, až vás hlava třeba i svěděla nebo pálila, pomůže tato péče i s těmito nepříjemnými doprovodnými jevy. Vlasy jsou odlehčené a nabudou na objemu, což sám na sobě pozná úplně každý. 

Kam se obrátit 

Pokud vás vaše vlasy trápí a přejete si problém řešit s profesionálem, objednat se můžete právě k Lukáši Rossbachu, který pracuje se španělskou značkou Kapyderm. Najdete ho v Salonu FAME v Anglické ulici číslo 1 na Vinohradech. Objednat se na trichologii lze online nebo emailově či telefonicky. Vyšetření stojí pět set korun a rašelinová procedura devět set. Nicméně trichologické vyšetření můžete podstoupit samostatně a rašelinovou proceduru vynechat. Není se třeba bát nepříjemného nucení do nákupu další péče či produktů. Smyslem trichologie je pomoci a vysvětlit, nikoli prodávat.  

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram