Značka Loewe představila historicky první pánskou přehlídku

Značka Loewe představila historicky první pánskou přehlídku

Španělská značka poprvé vyslala na molo pánské modely pro podzimní sezónu 2019. Proslulost kvalitní kůže provázela všechny kreace.

Dvorní návrhář značky Loewe Jonathan Anderson si po pěti letech řekl, že je na čase, aby se kolekce pro pány konečně objevila v pohybu. A skutečně poprvé představili pánskou kolekci na chodících modelech. V předchozích letech byly pánské kolekce jen nafoceny do look booku. Naživo je to samozřejmě velký rozdíl. Modelové byli oblečeni hlavně do výrazných rádoby westernových kalhot. Při bližším pohledu však divák zjistil, že jsou to vysoké kožené boty sahající až k pasu, kde se zapínají páskem, což je doménou módního domu Loewe. Luxusní kůže hraje prim.

Anderson má rád netypické prvky na lidském těle. S radostí mate diváky. Podle jeho slov nejraději vezme fetišský kus oděvu a ten předělá na nefetišský. Jako na pohled kovbojské boty. Nakonec je to něco zcela jiného. Používá abstraktní tvary na oděvech a umístí je na nečekaná místa.

Oproti tomu stojí návrhářova myšlenka, jak prodat co nejvíce kusů z kolekce. Podle něj stačí přidat na základní kousek oblečení něco atypického, aby to bylo módní. V jeho případě se jedná například o kožešinové nášivky na tradiční pánské košili. U mužů se také soustředí na pas, a tím i opticky prodloužené nohy v obleku. 

 vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram