Značka Situationist, pocházející z Gruzie, na MBPFW představila svou podzimní kolekci

Značka Situationist, pocházející z Gruzie, na MBPFW představila svou podzimní kolekci

Hluboké ostré výstřihy, vysoké rozparky, kožené overaly a menší i větší důraz kladený na dámskou siluetu představila gruzínská značka Situationist.

Situationist založil Irakli Rusadze, který je módními editory vnímám jako další naděje východu, která by se mohla dostat až na vrcholek světové módy. Je mu teprve šestadvacet let, proto věříme, že času a inspirace má v rukávech ještě hodně. Irakli studoval oděvní návrhářství a tvorbu u starých gruzínských mistrů a netrvalo dlouho, než se dostal na pozici kreativního ředitele několika gruzínských oděvních podniků a módních domů.

Svou první tvorbu ukázal v rámci módních týdnů na domácí půdě v Gruzii v roce 2010. Lhostejné mu nejsou ani charitativní projekty spojené s módou a od roku 2008, kdy mu bylo teprve 17 let, založil svou první vlastní značku.

Situationist sice nemá takovou historii, Irakli ji založil se svým kolegou Davitem Giorgadzem teprve před dvěma lety, avšak téměř okamžitě se její popularita vyšplhala hodně vysoko. Zejména pak triko z jarní kolekce jaro / léto 2017 inspirované gruzínskou vlajkou zaujalo celý módní svět. I Bella Hadid značce přináší další zvědavé oči. Na lednovém pařížském týdnu módy během jednoho dne převlékla dva outfity právě od Situationist.

Podzimní kolekce 2017 přináší určitou dávku estetiky i půvabu, v druhé vlně saka a kabáty větších rozměrů nebo také dámské body s límečkem. Barevně značka kolekci rozjela více, než co jsme mohli spatřit v některých předchozích kolekcích na pražském týdnu módy, avšak přesto jsou to odstíny podzimní, spíše zemité a tmavé.

Drobné detaily v podobě křížků místo knoflíků, zvýrazněných lemů kapes i límců, sexy průstřihů, pečlivých podšívek kabátů i dalších detailů nám rozhodně neunikly. A i když možná nebudete toužit obléknout kompletně celé modely, věříme, že pár drobností si z kolekce přeci jen každý vybere.

mbpfw.com

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram