Znepokojivé informace o nošení balerín

Znepokojivé informace o nošení balerín

Že vysoké podpatky ničí zdraví našich chodidel, nohou a potažmo celé držení postavy, víme. Ale tušila jste, že plochými balerínami to moc nevylepšíte?

Příliš ploché boty bez podpory mohou způsobit zborcené klenby chodidel i natržení šlach. Zní to děsivě a možná si řeknete, že se to týká jen těch žen, které k tomu mají genetickou predispozici. To je samozřejmě částečně pravda - určitě to bude trápit více ženy, které k tomu mají sklony, ale po dlouhodobém nošení plochých balerín mohou zničené klenby postihnout kohokoli. Kupujte si proto raději baleríny s mírným dvoucentimetrovým podpatkem. 

Dalším problémem je nošení balerín, které jsou vám menší nebo mají příliš úzkou špičku a tlačí palec příliš dovnitř. Nejenže po pár letech budete trpět na vylezlý kloub a vbočený palec, ale můžou vám z tohoto důvodu také zarůstat nehty a kvůli zvýšenému pocení se zvětšuje i riziko nepříjemných zánětů a plísní. 

Třetím bodem, který si je třeba uvědomit, než příště zase nazujete botky s milimetrovou podrážkou, je tlak na paty. Pokud bota nemá zvýšený podpatek na místě paty, zaručeně na vaše paty připadá více tlaku z chození a budou vás bolet a případně na nich ztvrdne kůže. 

whowhatwear.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram