Zpátky do vojenských řad

Zpátky do vojenských řad

Bomber Jacket, bunda bez které se v minulosti neobešel žádný pilot, je i současným trendem, který plní ulice měst.

Historie bomberu, neboli letecké bundy (pilotka), sahá až sto let zpátky do minulosti, kdy na zemi zuřila první světová válka. Největší rozmach ale bomber zažil při následné druhé světové válce, kdy jej proslavila hlavně americká armáda, která své vojáky oblékala do několika specifikací dnes již legendární bundy.

Byla to ale hlavně praktičnost bomberu, která si ve spojení s pohodlím postupem času získávala čím dál více fanoušků i z řad civilistů.

A stejně tak jako tomu bylo za válečného stavu, i dnes můžeme původně vojenskou bundu vídat na ulicích hned v několika provedeních, jenž skvěle korespondují s nároky milovníků nedbalé elegance.

  

Koupit teď

  

Ať už sáhnete po typickém vzoru MA-1 ve vysokém lesku, nebo jeho elegantnějším provedení z bavlny či kůže, v žádném případě se nemůžete splést. Díky módním návrhářům inspirovaným právě vojenským prostředím se bomber stává prakticky nehynoucí legendou, kterou najdete snad v každé kolekci pro sezónu Jaro/Léto 2015.


Až si tedy vyrazíte na sezónní nákupy, měli byste pamatovat na to, že Bomber Jacket ve vašem šatníku rozhodně nesmí chybět.

 

Zdroj: Answear, mall, zoot 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram