Zprávy z módy: Generální ředitelka společnosti Victoria's Secret rezignovala

Zprávy z módy: Generální ředitelka společnosti Victoria's Secret rezignovala

Oznámení odchodu Jany Singer od značky propagující luxusní spodní prádlo, podtrhly poklesy prodeje i nedávné vyjádření šéfa marketingu Eda Razeka.

Kontroverzní rozhovor Eda Razeka s magazínem Vogue.com přinesl velké negativní ohlasy. O jeho vyjádření vůči transgender modelkám se ohradilo spoustu lidí. Ruku v ruce s tím poslední měsíce společnost tíží poklesy prodejů i rezignace generální ředitelky, což potvrdila i tisková mluvčí Victoria's Secret.

Singer byla na své pozici pouhé dva roky. V roce 2016 nahradila Sharen Jester Turney, do té doby stávající generální ředitelku. Od té doby značka snížila náklady na kategorii plavek, zrušila oficiální katalog a zaplatila zaměstnancům 12 milionů dolarů za to, že je přesměruje na jiné pozice. Díky úsporám mohla značka v roce 2017 uspořádat přehlídku v Šanghaji, která však podle některých médií měla vést k problémům s vízy modelek a střety s vládou.

Vyjádření Eda Razeka k transgender modelkám vyvolalo nevoli i ve společnosti a mnozí vyzývají právě jeho k rezignaci. Oficiální odchod Singera by měl přinést i konkrétní bilancování společnosti na trhu. Údajně jejich akcie klesly za poslední dva roky o 61 procent.

fashionista.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram