Jaké novinky si pro nás nachystal Apple na rok 2017?

Jaké novinky si pro nás nachystal Apple na rok 2017?

Každoroční konference Applu přinesla informace o novém domácím produktu i nových generací systémů iOS, macOS, watchOS.

Reproduktor HomePod

V první řadě vstupuje Apple v roce 2017 na trh se svým chytrým a designově vyladěným (jak jinak) reproduktorem pod názvem HomePod, což je po třech letech (od uvedení Aplle Watch) úplně nový produkt. Přestože ho Apple prezentuje jako unikátní a jedinečný, nelze nezmínit, že konkurenční společnosti již v minulosti podobný produkt uvedly. Reproduktor bude možné ovládat hlasem a zakoupit ho nejdříve bude možné jen ve Spojených státech, Austrálii a Velké Británii za v přepočtu zhruba osm a půl tisíc korun. 

Nový watchOS 4

Mezi operačními systémy uvedl jako novinku Apple nový OS pro chytré hodinky watchOS v pořadí 4. Spuštěn bude na podzim a nabídne novou grafiku a promakanější interakci s externími zařízeními a službami Applu. Zároveň bude podporovat Apple Pay. 

Apple Pay

Apple si ve skutečnosti vytváří vlastní podobu Paypalu. Nově bude totiž možné převádět peníze mezi jednotlivými uživateli přes hlasový příkaz pro asistentku Siri nebo iMessage. Zatím se ale (stejně jako u většiny novinek) jedná o funkci, která bude po svém spuštění funkční pouze v USA. 

iOS 11

Svět očekává zejména příchod nového operačního systému iOS 11. Co přinese? Pokroky a vylepšení v používání fotoaparátu. Například zařazení technologie HDR, která umožňuje pořizovat fotografie s velkým rozdílem mezi světlem a stíny především v okamžicích, kdy nejde fotit jinak. Pro fotoaparát v telefonu to tak znamená výrazné rozšíření jeho schopností. Kromě HDR iOS 11 nabídne také vylepšený blesk a asistentce Siri byla přidána možnost mužského hlasu pro ty, kteří s ženskou verzí nebyli spokojeni. 

techcrunch.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram