Range Rover Evogue Cabrio se proháněl londýnským podzemím

Range Rover Evogue Cabrio se proháněl londýnským podzemím

Zatímco ještě celý Londýn spal, v jeho podzemní síti tunelů se proháněl nejnovější dravec z rodiny Land Rover Range Rover.

Automobilka Jaguar Land Rover se rozhodla okusit chuť zakázaného ovoce, když do rozestavěné sítě podzemních tunelů pod britskou metropolí pustila zbrusu nového dravce z rodiny vozů Land Rover Range Rover.

Útrobami nejnovější podzemní tepny spojující letiště Heathrow s centrálním Londýnem se tak na trati měřící přes 40 kilometrů vůbec poprvé prohnalo osobní vozidlo, ne však jen tak ledajaké. Značka v britském podzemí uskutečnila unikátní test prémiového kompaktního SUV, které se jako první na světě objeví ve verzi Cabrio.

Přesněji tedy vůz Range Rover Evogue Cabrio, jehož koncept byl s více než nejistou budoucností veřejně představen už v roce 2012 na autosalonu v Ženevě. Ovšem až do dnes, kdy už je při pohledu na vůz zahalený do klasické kamufláže určené ostře chráněným testovacím vozům zřejmé, že se první Range s multifunkční střechou již brzy stane hitem showroomů.

 

Zatím není jisté, zdali bude Evogue Cabrio v konečné podobě vybaven klasickou plátěnou střechou či mnohem sofistikovanější celokovovou, která se „v mžiku“ a úhledně poskládá do části zavazadlového prostoru. Téměř s jistotou ale můžeme operovat s informací, že tenhle krasavec se dostane do prodeje již během roku 2016.