Rozhovor o projektu SuitsUp vám přiblíží nové možnosti v oblasti půjčování kvalitní módy

Rozhovor o projektu SuitsUp vám přiblíží nové možnosti v oblasti půjčování kvalitní módy

Nejenom ve světě, ale také u nás postupně vznikají nové projekty a služby, kterých můžeme využít. Znáte už SuitsUp?

Co se vám vybaví, když se řekne „Půjčovna obleků“? Ano, dnešní rozhovor bude zejména pro pány, ale buďme upřímné milé ženy, kolikrát potřebujeme, aby náš partner měl perfektně padnoucí oblek, jenomže jeho pořizovací cena přesahuje veškeré požadavky? Od toho je tu SuitsUp!

Kde vznikla prvotní myšlenka pro vznik SuitsUp?

Delší dobu jsme s kamarádem přemýšleli o společném projektu. Předem jsme měli jasno v tom, že bychom se chtěli pohybovat v oblasti pánské módy, protože to je něco, co oba zajímá. Navíc v Česku je, si myslím, právě teď ideální doba. Muži o sebe začínají víc dbát, zajímat se o módu a konkurence není zatím tak vysoká. Chtěli jsme se naprosto odlišit od tradičních půjčoven a celkově proces získání obleku co nejvíce zjednodušit. Kvalitní oblek, který bude perfektně sedět a bude se příjemně nosit, to je naše největší priorita. Proto pečlivě vybíráme látky, ze kterých jsou obleky ušity. A proto také požadujeme od zákazníků míry, podle kterých každý oblek upravujeme. Dopředu jsme také věděli, že musíme jít s projektem online. V dnešní době, kdy si můžete přes internet objednat prakticky cokoliv, bychom jinak nemohli uspět. Propojili jsme tedy všechny tyto požadavky a tak vznikl SuitsUp.

Půjčování kvalitních obleků je doposud poměrně nestandardním podnikáním. Jak to celé funguje?

Zákazník si u nás na webu vybere oblek nebo celý komplet, projde jednoduchým procesem měření, v rámci kterého nám poskytne pár údajů o své postavě, doplní termín události a objedná. Celý proces objednávky nezabere více než 10 minut. A to je v porovnání s návštěvou kamenné půjčovny obleků nebo dokonce obchodu velká časová úspora. Věříme, že právě tohle spousta mužů ocení. Týden před konanou akcí zákazníkovi dorazí stylový balíček s upraveným oblekem na míru. Po termínu akce pak zbývá jediné. Nechat balíček na nejbližší poště. Poštovné je samozřejmě tam i zpět na nás.

Procesem měření provede klienta video či vaše zákaznická linka. Stane se občas, že oblek i přesto zákazníkovi nepadne?

Musíme se přiznat, že z úprav obleků pouze na základě informací o mírách od zákazníků, které nám poskytnou online, jsme měli obavy a nevěděli jsme, jestli bude tento systém vůbec fungovat. Proto jsme se rozhodli zasílat upravený oblek vždy týden předem. Po několika prvních objednávkách byly obavy daleko menší a po několika měsících se ukázalo, že tento proces funguje a není potřeba nic měnit. Od samého začátku byla pouze jedna objednávka, která potřebovala ještě doladit. Vše se ale zvládlo bez problémů, zákazník se nám ozval, poslal balíček zpět, my jsme ihned provedli další úpravu a v den události si už užíval padnoucí oblek.

Nejde však jenom o kvalitní obleky, ale také o doplňky a obuv. Kdo tvoří jednotlivé komplety?

Chtěli jsme zákazníkovi nabídnout něco navíc. A v tom vlastně spočívá celá myšlenka SuitsUp. Obléknout ho od hlavy až k patě do příjemného, dobře padnoucího outfitu, který si vybere online. Rychle, snadno a hlavně bez stresu. Komplety, které máme v nabídce, sestavil náš FIT specialista podle nejnovějších trendů. Co se týče doplňků, jejich kvalita odpovídá kvalitě obleků. Boty a pásky jsou z pravé kůže, košile ze 100% bavlny, motýlky a kravaty z italského hedvábí. Chceme, aby si zákazník událost se SuitsUp maximálně užil, cítil se v outfitu skvěle a hlavně, aby pro něj byla naše služba takový malý zážitek.

Pro případy poškození či nevrácení obleku je nezbytné zaplatit vratnou kauci. Kolik taková kauce činí?

Vratný depozit je vždy ve stejné výši, jako je hodnota objednávky. Peníze nestrháváme, pouze blokujeme na kartě po dobu půjčení obleku.

Obleky mají hodnotu přes 22 tisíc, zatímco půjčovné zákazníka stojí 2 800 Kč. Z jakých materiálů jsou obleky a doplňky vytvořeny?

Všechny naše obleky a smokingy jsou ze 100% vlny kvality SUPER 110 ́s až SUPER 130 ́s. Toto označení definuje kvalitu látky. Čím je číslo větší, tím je látka jemnější, tedy kvalitnější. Běžné konfekční obleky bývají z polyesteru a ty lepší, které jsou z vlny, tak nejčastěji nesou označení SUPER 80 ́s. My používáme k výrobě obleků ty nejkvalitnější italské látky značky REDA a BARBERIS. Tyto materiály vynikají kvalitou, luxusem, sofistikovaností, a proto jsou také využívány největšími módními domy z celého světa. Látky jsou vysoce kvalitní, noblesní a do detailu propracované. BARBERIS tkanina se vyznačuje vysokou jemností a pochází z ceněného druhu ovcí Merino.

K jakým příležitostem jsou vaše obleky vhodné?

Snažíme se mít co nejpestřejší nabídku. Jak ale můžete vidět u našich kompletů, oblek se dá pomocí vhodných doplňků doladit a využít k různým příležitostem. Naše obleky a smokingy nejčastěji půjčujeme na svatby (ženich, host nebo svědek), plesy, maturitní plesy, formální i neformální události, black tie akce, ale i důležité byznys schůzky nebo konference.

Jak byste zhodnotili popularitu SuitsUp, jak rychle se dostává do podvědomí lidí?

SuitsUp je poměrně mladý projekt, takže počítáme s tím, že než se dostaneme do většího povědomí lidí, bude to ještě spousta práce. Co nás ale motivuje a žene vpřed, je pozitivní zpětná vazba od našich zákazníků, kterých každý měsíc přibývá. Čím dál častěji se nám také ozývají lidé, kteří přijdou přes doporučení. Věříme, že hlavním klíčem k úspěchu je individuální přístup ke každému zákazníkovi, kvalitní zboží a hlavně to, že nás práce na projektu maximálně baví a naplňuje. Prostřednictvím SuitsUp si totiž plníme svůj sen.

suitsup.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram