10 trendů návštěvníků New Yorského týdne módy

10 trendů návštěvníků New Yorského týdne módy

Ze stovek outfitů návštěvníků New York Fashion Weeku jsme pro vás vybrali deset nejčastějších trendů. Ovládnou i naše ulice?

1. Červená

Barva lásky, vášně i krve - v detailech a na doplňcích ji potkáváme, do celočerveného outfitu (nebo alespoň takového, v němž červená převažuje) si však jen tak někdo netroufne. Co říkáte na červenou kůži, červený oversized svetr nebo kombinézu?

2. Chundelaté kabáty

Kabáty z viditelně nepravé kožešiny se v rámci outfitů návštěvníků newyorského fashion weeku uchytily. Viděli jsme je v nejrůznějších délkách, střizích, barevných i vzorových provedeních. Někdy připomínají župan, jindy se jedná o ryze stylovou záležitost.

3. All black

Pochopitelně, celočerné outfity kralují i v českých ulicích. Dobře se na ně dívá, tak jsme je zařadili i sem. V New Yorku je ale ženy umí pozvednout díky důrazu na materiály, střihy i délky. Je vám blíže černá maxisukně s plastickými vlněnými nášivkami, nebo kožený křivák s body?

4. Odstíny hnědé na kabátech

Nosit hnědou (na rozdíl od černé) už neumí každý. Byť se sem tam objevily ženy v hnědých sukních či kostkovaných kalhotách, hnědá převládla na kabátech všech střihů. U nás si největší pozornost získal nevšedně střižený kabát spolu se šálou, na druhém obrázku zleva.

5. Modré svršky

Ať už na svetru, kabátu nebo bundě, odstíny modré fashion week zářil na dálku. Zatímco my v Česku se nejčastěji ukazujeme v tlumené námořnické modři, v New Yorku to rozbalili hlavně v tyrkysové. A tyrkysová v únoru? Tomu říkáme ten správný odvaz.

6. Síla žluté a oranžové

Stejně jako dokázala zářit tyrkysová, na dálku zaujala i citrónová nebo pomerančová. Pokud byste ráda také oblékla výrazný odstín, nikdo vás nenutí rovnou do celých šatů nebo kabátu, zkuste to zlehka - díky psaníčku, šále nebo svetru.

7. Výrazné pásky

Zatímco pronikavý odstín vás upoutá okamžitě, výrazné pásky přes sako potřebují více pozornosti. Už jen samotný fakt zapnutého širšího pásku přes sako se zdá být trendem sám o sobě, newyorské ženy ho však povýšily ještě dál. Kromě tradičních koženkových pásků v podobě mašle totiž využily i sportovní přezky nebo igelit.

8. Sportovní bundy a anoraky

Ano, Češi sami sebe často proklínají za nošení snowboardových bund k běžným městským outfitům. Trend z New Yorku však hlásá trochu něco jiného - sportovní bundu ženy využívají naprosto úmyslně jako kontrast k elegantnímu outfitu. A že je navíc zahřeje daleko více než tenký tvídový kabátek? Příjemný bonus. 

9. Starorůžová i lila

Něžné pastely - starorůžová a levandulová nebo lila zřejmě i nadále zůstávají na výsluní. V New Yorku nám návštěvnice přehlídek ukázaly, že se z nich dají složit i jednobarevné outfity a nemusíte nutně vypadat jako přeslazená panenka.

10. Do světlé

Celobéžové outfity vedly hned po celočerných. Naprosto rozumíme. Odstíny bílé, béžové i smetanové se navzájem pohodlně kombinují a dá se využít také kontrastních hnědých doplňků. Téměř všechny ženy k celobéžovému či celobílému outfitu ale obuly černé boty.

Foto: Imaxtree ; Phil Oh

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram