3 kroky ke zdraví a kráse vašich rukou

3 kroky ke zdraví a kráse vašich rukou

Ruce jsou bezpochyby naší vizitkou a vypovídají o nás mnohé. Na popraskanou a scvrklou pokožku není zrovna reprezentativní pohled. Nejedná se však pouze o kosmetickou vadu, nýbrž zdravotní. Jak těmto problémům předejít?

Ruce jsou téměř celý den namáhané, odvádějí za nás veškerou práci 365 dní v roce, a ne vždy jim jejich službu vracíme. Přijdou denně do styku s mnoha objekty šířící bakterie a nejrůznější viry. Ať už je to lidský kontakt při podání ruky, mobilní telefon, počítačová klávesnice, nákupní košík, kliky či vypínače. Proto si několikrát za den umýváme ruce nebo saháme po dezinfekčních gelech. Problém však nastává v momentě, kdy používáme nekvalitní mycí přípravky s obsahem alkoholu, nedodržujeme správnou techniku umývání nebo nedostatečně hydratujeme pokožku rukou. Svůj podíl má však i špatný jídelníček a nedostatek tekutin.

Nejedná se jen o kosmetickou vadu, problém je hlubší

Popraskaná pokožka je signálem zdravotních problémů. Mezi těmi častými patří kožní onemocnění, jako je ekzém či lupénka. Významným vlivem je i hormonální nerovnováha nebo snížená funkce štítné žlázy. Jsou ale faktory, které si způsobujeme sami. Pokud si často myjeme ruce, potní a mazové žlázy, které tvoří bariéru proti nepříznivým vnějším vlivům, snižují funkci hydrolipidického filmu. Ten je postupně odstraňován a dochází tak k přesušení pokožky. V tomto momentě dochází k průniku nejrůznějších virů. Nenabádáme vás však, abyste přestali s mytím rukou. Kouzlo tkví ve správné technice a v přírodních výtažcích matky přírody.

3 kroky ke zdraví a kráse vašich rukou

Krok 1: Hydratační přípravky

Při umývání si ruce krátce opláchněte vlažnou vodou. Rozhodně ne studenou ani příliš horkou. Důsledně omyjte mýdlem obsahující pečující oleje nebo másla. Tím nejznámějším je bezpochyby bambucké. Poté smyjte přípravek opět vlažnou vodou.

Po každém umytí sáhněte po hydratačním krému či promašťující mastičce. Není ale mast jako mast. A my v tom máme jasno! Vysoce regenerační mast Cannor s výtažky z konopí je bez chemických složek a konzervantů. Naopak je zdrojem velkého množství vitaminu C, E, B, A, minerálů, antioxidantů a omega 6 mastných kyselin. Obsahuje však to nejdůležitější. Konopný olej, který posiluje obranyschopnost pokožky a její hydrolipidový plášť.  Poradí si s hojením ran, akné, zarudnutím a podrážděním suché a namáhané pleti.

Tip redakce: Za pomoci mastičky si přes noc můžete dopřát pořádně vyživující zábal. Naneste mastičku ve větší vrstvě a nasaďte si před ulehnutím do postele bavlněné rukavice.

Krok 2: Peeling

Peeling je velmi podceňovaným kosmetickým ošetřením. Ať už se jedná o tělo, pleť či samotnou pokožku rukou. Pokožku krásně prokrví a jemná zrníčka vám odstraní odumřelé kožní buňky. Takto ošetřená pleť je připravena přijmout do hloubky to nejlepší z olejů, krémů či mastí. Pravidelnost peelingu vyrovnává nerovnoměrnou pigmentaci.

Krok 3: Vnitřní detoxikace organismu

Hydratace je důležitá zvenku, ale především zevnitř. Nepodceňujte příjem čisté vody, ale také sílu bylinek. Přírodní detoxikační směs bylin Cannor podporuje očistu organizmu a napomáhá vylučování škodlivých látek z těla. Přispívá k posílení imunity a pečuje o zdraví jater, ledvin a trávicího ústrojí.

Nebojte, tyhle bylinky jsou ke všemu velmi chutné a čaj z nich je přímo lahodný. Pro efektivní účinek pijte bylinkový čaj 1 - 2 denně po dobu 6 týdnů.

Zdroj fotografií: cannor.cz; pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram