3. ročník eventu Fashion Point představí významné osobnosti módního průmyslu

3. ročník eventu Fashion Point představí významné osobnosti módního průmyslu

V sobotu 3. března 2018 se ve Zlíně uskuteční již třetí ročník eventu Fashion Point. Jednodenní událost se bude konat ve Zlínském klubu 204 a kulturním institutu Alternativa. 

Projekt studentů Fakulty multimediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně se skládá z celodenních přednášek na zajímavá témata, které představí významné osobnosti módního průmyslu. Na závěr se uskuteční netradiční módní přehlídka, na které předvedou své kolekce návrháři Ateliéru designu oděvu a obuvi.

 

První část programu bude zahájena v 11 hodin přednáškami řečníků, a to v budově Zlínského klubu 204, která se nachází přímo v centru Zlína. Cílem přednášek je objasnit veřejnosti, jakým způsobem funguje módní průmysl v Čechách a na Slovensku. Řečníky letošního ročníku jsou odborníci z firmy Footshop, talentovaný návrhář Jan Černý, česká návrhářka Alexandra Monhartová a mladá fotografka Eliška Kyselková. “Vstupné na Fashion Point 2018 není, celá akce je zdarma pro všechny návštěvníky po celý den. Akce je proto přístupnější pro širokou veřejnost,” uvádí projektové manažerky Veronika Tomanová a Kristýna Škamralová.

 

Večer je vyhrazen pro druhou část programu, která se přesune do kulturního institutu Alternativa v centru města. Zde se v 19 hodin uskuteční prezentace tvorby studentů Ateliéru designu oděvu a Ateliéru designu obuvi. Tento rok se posune na úroveň zahraničních módních událostí. Probíhat bude formou statické prezentace s různými příběhy a scénami.

Své kolekce na Fashion Pointu 2018 uvedou studenti Ateliéru designu oděvu. Adéla Malendová představí kolekci Big Mother, která je inspirovaná dílem George Orwella 1984. Zabývá se zde nadčasovou problematikou sledování lidí. V jejím pojetí je Velký bratr žena – matka. Romana Lidiaková se ve své kolekci V peřině nechala inspirovat peřinou, kde znázorní pohodlí a bezpečí postele i mimo dům. Nově představí svou kolekci Paulína Ružovičová. Její letošní kolekce je inspirovaná hlavolamy, které zapojuje přímo do oblečení. Dalšími návrháři jsou Natálie Vencovská, Nicol Ševčíková, Boris Kráľ a studenti z Ateliéru designu obuvi.

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram