dnes je 25.01.2021 a svátek má Miloš

3 tipy na jarní tousty

Přidat na Seznam.cz
Šunka, sýr, přiklopit zapéct a kečup k tomu? Tousty se dají připravit i jinak. Zajímavěji, chutněji a zdravěji. 

1. S uzeným lososem

Na fotce sice mají jako podklad oblíbené avokádo, vy ho ale klidně můžete vynechat. Velmi chutný je toust s uzeným lososem sám o sobě jen s máslem. Stejně jako v následujících případech i tady stačí opéct toustový chléb, potřít máslem a položit kousky lososa. Doplnit ho můžete pár kapkami citronu, cherry rajčátky a nebo zmiňovaným avokádem nakrájeným na tenké plátky, osoleným a opepřeným.

2. S hummusem, avokádem a okurkou

Hummus si doma můžete vyrobit, nebo se podívat v obchodech s lokálními dodavateli a rovnou si chutnou luštěninovou pomazánku koupit. To se vám bude hodit zejména, pokud chvátáte a do domácí výroby se vám nechce. Hummus natřete na opečený toustový chléb, doplňte plátky avokáda, okurky a rajčete a nezapomeňte na trochu pepře. I v tomto případě platí, že avokádo lze vynechat. Toust bude chutný i bez něj. Pár kousků zeleniny ale v žádném případě nezapomeňte.

3. Ve stylu pizzy

Pizza toust? A proč by ne. Takových druhů toustů si teď doma na počkání vykouzlíte spousty. My přinášíme tip na úplně klasický - potřete rozpečený toust máslem, položte na něj plátky červené cibule, rajčete, pokapejte trochou balsamicového oleje a na závěr přidejte mozzarellu. Potom pečte v troubě zhruba 10 -15 minut na 200°C. Můžete zkusit i sýr+šunka+ananas v duchu hawaii pizzy nebo plátky hub, mozzarellu a čerstvou bazalku. 

Dobrou chuť! 

 

slimminggeats.com ; olivemagazine.com ; whereyougetyourprotein.com

Přidat na Seznam.cz
MÓDA V KUCHYNI RECEPTY TOUSTY JARO 2017 VAŘENÍ

Související články

Středomořská atmosféra v Hliněné Baště

Hliněná Bašta se těší na babí léto. Prostorná terasa u rybníčku obklopeného kolem dokola vzrostlými stromy, lehký větřík i zurčení vody z potůčku umocňují dokonalé kulinární zážitky, kterými je Hliněná Bašta pověstná.

Celý článek

Kam vyrazit o víkendu na snídani?

Víkendová snídaně, oběd nebo večeře. Je jedno na jak dlouho se vám to protáhne, protože pro vás máme několik skvělých míst, kde zaručeně vydržíte celý den.

Celý článek

Jarní smoothie recepty

Vitaminová bomba v podobě smoothie je oblíbenou svačinkou v teplých měsících. Přinášíme vám 6 nejlepších zdravých receptů, které si může udělat každý. Na co se můžete těšit? Nastartují imunitu, a navíc skvěle chutnají!

Celý článek

Sebevědomí a skvělá postava i když nemáte čas? Vyzkoušejte ketodietu, při které nebudete hladovět!

Zhubnout trvale v relativně rychlém čase je v dnešní době určité sci-fi. Hlídat si stravu, sportovat, a ještě se starat o chod domácnosti, děti a manžela, může být nad naše síly. Jsou však způsoby, jak si hubnutí usnadnit. Znáte ketodietu?

Celý článek

Sladké pečení s jablky a mrkví

Zapomeňte na klasické recepty a pojďte s námi experimentovat. Máte rádi bábovku? Co takhle do přidat trochu šťavnatých jablek pro lepší chuť? Jaro je plné i sladké mrkve, tak toho pojďme využít, aby si pochutnali všichni z rodiny.

Celý článek
Zdravé recepty

Už nevíte, co vařit? Inspirujte se rychlými, lahodnými a fit recepty na celý den!

Izolace lidí v současné situaci přináší i svá pozitiva. Vaříme si domácí jídla, která prospívají našemu zažívání. Někdy jsme však už bezradní a tápeme nad tím, co připravit k jídlu a neustále tak opakujeme stejné pokrmy. Inspirujte se našimi fit recepty!

Celý článek

Češi nevěří, že cesta ke zdravému tělu může být vydlážděná i bílou moukou a cukry, říká výživová poradkyně

Přinášíme vám exkluzivní rozhovor s výživovou poradkyní a influencerkou Hedvikou Hejdukovou. Jak zachovat zdravé tělo i mysl v době karantény? Jde vůbec jíst zdravě, rychle a levně zároveň? A co Češi dělají ve výživě špatně? Prozradíme v článku.

Celý článek

Krásná zahrada, romantický dvůr selské usedlosti, ale především skvělé jídlo vám v restauraci Baroko učaruje

Protože k dobrému životnímu stylu patří bezpochyby i skvělé jídlo, je tu opět rubrika Móda v kuchyni. Tentokrát jsme navštívili restauraci Baroko v Praze 10.

Celý článek