4 úžasné módní knihy, které musíte mít

4 úžasné módní knihy, které musíte mít

Zajímáte se o módu a chcete vědět více? Díky těmto úžasným knihám načerpáte nové informace a řádnou dávku inspirace. Nabízíme vám neotřelé knihy, které opravdu stojí za to.

Jste módní nadšenec a potřebujete vědět více? Krásné příběhy, zajímavá fakta, ale i náhled do milostných životů. Jste zvědaví? Pak neotálejte a podívejte se na naše zajímavé tipy.

Coco Chanel: Pohled zblízka, Lisa Chaney

Obsáhlá biografie Coco Chanel, která dříve žila jako chudá dívka a posléze se vyšvihla mezi nejznámější módní elity vůbec. Mimo jiné se v knize můžete dočíst i nově objevené milostné vztahy, které dřívějším životopiscům unikaly. Autorka odhaluje tuto emocionální a často nepochopenou ženu ze všech možných úhlů.

Legendy módy, Federico Rocca

Tato kniha pojednává o celebritách ze světa módy a o jejich životních příbězích. Lidé většinou vnímají módu jako pomíjivou, ale některé výtvory se do její historie navždy zapsaly. Jsou to například Kellyho kabelky, šátky Hermes nebo Burberryho trenčkot. S touto existencí se museli vyrovnat krejčí, návrháři i stylisté tehdejší doby a známe je dodnes.

To jsem já, Františka od Františky Čížkové

Sama autorka říká: "Stvořila jsem knihu, aniž bych po tom bytostně toužila. Pár nakladatelů, jež mě k tomu vyzvali, jsem v nedávné minulosti s díky odmítla. Nechtěla jsem udělat další výpravnou publikaci o módě, kterou si představovali. Na trhu jich je řada, jsou lahůdkou pro fajnšmekry a jejich autory mají být historici módy. Loni na podzim jsem však začala o knize přemýšlet. Životní okolnosti, diagnóza, jež člověka srazí na zem, mimovolná, do vyššího levelu posouvající revize lidských hodnot mě přiměly k pocitu, že nazrál čas na sdělení, neboť má výpověď může jiným pomoci. Kniha je skládačka. Leporelo. Malé a velké dílky puzzle mého života.“

Love × style × life, Garance Doré 

Garance Doré je známá blogerka, ilustrátorka a fotografka. Odvážná Pařížanka, která žije v New Yorku a svou tvorbou uchvátila miliony čtenářů. V knize se autorka zaměřuje na styl nejen z pohledu zevnějšku (jak nosit džínovou bundu), ale také na nitro člověka (jak někoho milovat). Bude vám průvodcem v kombinování stylů oblékání přes milostné vztahy až po úspěšný život a kariéru. Můžete se těšit na mnoho autorčiných fotografií a ilustrací.

Zdroj foto: Databazeknih.cz, Elle.cz, Pixbay.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram