5 domácích masek, které oživí vaše vlasy

5 domácích masek, které oživí vaše vlasy

Ke krásným a zdravým vlasům jednoduchou cestou - a tím je domácí péče. Vytvořte si několik zaručených masek, které vaše vlasy oživí a dodají jim potřebný lesk.

Každá žena touží po krásných a zdravých vlasech. Jak toho ale jen docílit? Máme pro vás několik tipů na domácí masky, které jsou plné superpotravin a vy je zaručeně budete mít doma.

Maska na suché vlasy

Připravte si zralé avokádo, olivový olej a med. Všechny tyto ingredience smíchejte dohromady a vidličkou z nich vytvořte hladkou masku. Avokádo má díky obsahu velkého množství minerálů a mastných kyselin doslova blahodárný účinek na suché vlasy. Masku nanášejte na vlhké vlasy a nechte působit 45 minut. Pokud vám čas dovolí, můžete nechat klidně o něco déle. Poté vlasy důkladně opláchněte. Z výsledku budete nadšená!

Hydratační maska

Skvělé hydratační a vyživující účinky má také banán, a to díky velkému obsahu sacharidů, draslíku a především cenných vitamínů. Na masku smíchejte jeden celý banán s lžičkou medu a trochou olivového oleje. Vše dobře rozmixujte. Masku aplikujte na suché vlasy po dobu 30 minut, a to alespoň dvakrát týdně.

Maska proti lámavým vlasům

Mix kiwi a citronu si vaše vlasy ihned zamilují. Postačí vám šťáva z celého citronu a jedno rozmixované kiwi. Celou směs naneste na suché vlasy a pro zintenzivnění účinku je zabalte do igelitového zábalu. Tato maska potřebuje čas, takže hodinka by byla ideální pro její působení. Poté vlasy opláchněte a na konečky použijte již jen kondicionér.

Jablečná maska pro mastící se vlasy

Intenzivní vlasová kúra z jablečného octa je určena především pro mastící se vlasy, takže pokud vás tento problém trápí, rozhodně vyzkoušejte. Na přípravu kúry smíchejte sklenici vlažné vody a přibližně dvě lžíce jablečného octa. Jablečný ocet také skvěle působí proti nadměrnému vypadávání vlasů. Vlasy si umyjte obvyklým způsobem a na závěr pouze opláchněte roztokem, který jste si připravila. Vlasy už dále neoplachujte.

Maska na lesklé vlasy

Pokud vašim kadeřím chybí lesk, pak jistě vyzkoušejte masku z bílého jogurtu. Ten smíchejte s bohatou lžičkou medu. Celé pečlivě promíchejte a naneste na zvlhčené vlasy. Nechte působit 20 minut a opláchněte vlažnou vodou.

pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram