5 módních trendů, které v roce 2021 hýbaly světem! 

5 módních trendů, které v roce 2021 hýbaly světem! 

Rok 2021 je za námi a nezbývá nic jiného než se ohlédnout za tím, co nám nabídl. Ať už to byly věci dobré nebo špatné, musíme uznat, že na módní trendy byl opravdu bohatý.

zdroj:  Instagram Bottega Veneta World

Materiály, divoké barvy, extravagance i elegantní styly, to vše pro módní nadšence znamenal rok 2021. Pojďte se podívat na pět největších trendů končícího roku!

Jedovatá zelená

Rok 2021 byl pro anglického návrháře Daniela Lee posledním na postu kreativního ředitele značky Bottega Veneta. Přesto to byl právě on, kdo svými extravagantními nápady z velké části definoval rok 2021. Jedovatá a ostrá zelená barva, kterou jsme jeho zásluhou celý rok vídali nejen na Instagramu, ale pomalu a jistě také v řetězcích a na ulicích, patří mezi ně. Svetry, boty, kabelky – to vše působí v této barvě najednou úplně jinak, originálně, neotřele a nebojácně, a proto se také stala jednou z nejvíc trendy barev roku 2021. 


zdroj: Instagram Bottega Veneta World

Chelsea boots

Velký boom si letos na podzim a zimu zažily kotníkové boty, které v 50. letech proslavili slavní Beatles. Samozřejmě mluvíme o Chelsea boots. Jsou oblíbené nejen pro svůj vzhled, ale také praktičnost – elastická guma po bocích zajišťuje rychle nazutí a vyzutí a jsou také velmi pohodlné. Hodí se skoro ke všemu a dodají outfitu nenucenost a jistou „rebelskost“. Nejoblíbenější barvou těchto bot byla nejen klasická černá, ale také výraznější krémová. 


zdroj:Instagram Bottega Veneta

Y2K aneb milénium je zpátky!

Že nevíte, co tento název znamená? Jedná se o zkratku roku 2000 (year 2k). A přesně tímto rokem se letos inspirovala řada návrhářů. O návratu trendů z počátku milénia svědčí například návrat zvonových džínů, mini sukní, denimů, veselých potisků na tričkách, třpytek, oversized bund a svetrů, teplákovek nebo klobouků. O znovuobjevení těchto trendů se postarali hlavně mladí lidé na sociálních sítích (zejména na TikToku), kteří v pozdních devadesátkách nebo na začátku milénia ještě nebyli ani na světě, a proto si trendy chtějí zažít znovu a po svém.


 

zdroj: Instagram Olivia Rodrigo


zdroj: Instagram Juicy Couture

Jedině oversized! 

S návratem trendů z let devadesátých souvisí také čím dál větší obliba oversized oblečení. Košile, kabáty, bundy, kalhoty nebo svetry – s tím vším jste mohli zabodovat. Opět se jedná o oblíbený trend hlavně generace Z, a to hlavně kvůli pohodlí. V kombinaci se správnými doplňky může ale i oversized prvek vypadat elegantně! Jelikož je tento styl oblékání oblíben už řadu let, dá se předpokládat, že s námi zůstane také do nového roku 2022.


 

zdroj: Instagram Leonie Hanne

zdroj: Instagram Miu Miu

Minimalistické kabelky

Pokud se něco řídilo opakem všeho ostatního, tedy „čím menší, tím lepší“, byly to kabelky. Do módy se opět vrátily (po vzoru Y2K) malé a jednoduché kabelky do ruky nebo na rameno. Jednou z charakteristických kabelek roku 2021 byla Prada Cleo bag. Zajímavým designem, který odstartoval další trend zaujaly také kabelky od Bottegy Venety.


zdroj: Instagram Prada


zdroj: Instagram Bottega Veneta

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram