5 tipů jak kombinovat letní outfity

5 tipů jak kombinovat letní outfity

Připravili jsme pro vás několik tipů, jak správně sladit svůj letní outfit na každý den, přitom si užívat komfortu a působit stylově. 

Léto je na svém vrcholu a vytrvalé žhnoucí paprsky slunce nás pomalu dohání k šílenství. Den po dni přitom zvažujeme co obléct, abychom další horký den spokojeně přestáli. Vytvoření komfortního a přitom stylového outfitu může být ale mnohem jednodušší, než by se zprvu mohlo zdát.

Buďte bez obav, pro případ že byste si stále nevěděli rady jak na to, připravili jsme pro vás tipy, které vám budou ve vašem rozhodování účinným pomocníkem. Budete se pak den co den cítit nejen skvěle a pohodlně, a to až do prvního výraznějšího ochlazení, které přijde společně s podzimem.

1. Lehké kalhoty + Polokošile s krátkým rukávem + Loafers mokasíny

Tyto tři základní kousky si jdou ruku v ruce na cestě za neformálním, přesto elegantním outfitem bez ztráty kýženého komfortu. Je však důležité myslet na to, aby kalhoty i triko byly vyrobeny z prodyšného materiálu, tedy bavlny či lnu.

Podobně je to i s obuví. Mokasíny z lehké semiše jsou pro žhavé letní dny jako dělané. Přestože je ale bosá noha in, nezapomínejte na nízké, pouhým okem neviditelné ponožky. Vyvarujete se tak nepříjemnému pocitu z pocení.

2. Džínové kraťasy + Triko s potiskem

Tuto uvolněnou kombinaci jakoby přímo vyzývaly hudební festivaly, které jsou během léta v plném proudu.

Sáhnete-li v létě po tmavých sepraných šortkách, pak by vaše druhá ruka měla třímat triko v jakémkoliv barevném odstínu avšak opatřeno potisky, které vás jen napadnou – od květin a tropických plodů až po nadčasové geometrické tvary.

Uvidíte, bude to fungovat víc než dobře, zvláště pak když celý outfit spojíte s koženými keckami.

3. Sportovní šortky + Triko + Tenisky

Ležérní outfit, jenž nezapře svého sportovního ducha, se kombinuje více než jednoduše.

Protože nám jde především o pohodlí a vzdušnost, s čistým svědomím můžete sáhnout po fit oblečení, ať už jste vně, či uvnitř posilovny. Pamatujte ale, že dokonalého a cool vzhledu docílíte volbou spíše monochromatických kousků.

4. Květovaná košile + Chino kraťasy

Při bližším prozkoumání letošních trendů si květovaná košile v záplavě vzorování rozhodně zaslouží naši pozornost. Použít můžeme i košili s dlouhým ale vykasaným rukávem.

Ačkoli se jí většina mužů stále nevěřícně vyhýbá, v našich letních šatnících by měla mít své pevné místo. Květy vzorovaná košile je totiž mnohem jednodušeji nositelná a kombinovatelná, než jste si možná doposud mysleli. Zatímco u košile budete vybírat z několika variací vzorování, jež nejlépe vynikne na tmavším základu jako tmavě modrá, černá či bordó, v případě kraťasů vsaďte na neutrální barvy.

Celý outfit vám pomohou doladit plátěné boty jako espadrilky nebo pár stylových sandálů. Avšak pánové (zcela bez ponožek!).

5. Tailored kraťasy + Krátký rukáv

Snad nejoblíbenější kombinace vůbec, která vytváří vysněný letní outfit.

Nejenže zajistí dokonalé pohodlí, ale zároveň působí na okolí inteligentně a odhaluje zvláště vytříbený vkus jednotlivce. Velkou výhodou je také fakt, že zde neplatí žádná striktní pravidla v kombinování. Na jedno ale přeci jen pamatujme. Jestliže se rozhodnete pro košili s potiskem, pak tento designový prvek vyvažte kraťasy v neutrálním barevném tónu a naopak.

Co by celý dojem z tohoto outfitu mohlo pokazit, je každodenní sportovně laděná obuv. Proto by vaše volba měla padnout na mokasíny, boat shoes (lodní boty) nebo smart obuv s otevřeným šněrováním, jakým jsou třeba Derby.

 

Zdroj:answear, zoot
Foto: Pinterest

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram