5 trendy účesů, které ovládly Instagram

5 trendy účesů, které ovládly Instagram

Řekněme si narovinu, že život v karanténě není úplná výhra. Ale na všem se dají najít pozitiva! Máme více času samy na sebe, a to můžeme skvěle využít v náš prospěch. Sociální sítě a zejména pak Instagram se začaly plnit novými trendy účesy, kterými se může inspirovat každá z nás. Díky nim po lockdownu zazáříte! 

zdroj: mojewella

Michelle Obama a její vlny

Nemůžeme začít ničím jiným než aktuální internetovou bombou. Ani nynější první dáma, ani Joe Biden, dokonce ani Lady Gaga neučarovali světu tak moc, jako dokonalý vzhled Michelle Obamové. Její účes hýbe internetem! Sociální sítě jsou doslova zahlcené fotkami bývalé první dámy a její look pravděpodobně odstartoval nový trend. Není divu, jejím lesklým vlasům dominovaly velké foukané vlny, které účesu dodávaly objem a krásně Michelle orámovaly obličej. I přesto, že počasí bylo větrné, účes se nepohnul ani o milimetr! Ženy po celém světě se tak nyní snaží najít nejkvalitnější fén, kulmu a lak na vlasy, aby se alespoň přiblížily vlnám, které Michelle vynesla. Tento skvost vytvořil hair stylista Yene Damtew a rozhodně už teď kandiduje na nejvíc trendy účes roku.


                                                                                                                                                zdroj: IG. Elle USA

Retro cop podle Belly Hadid

Klasický cop může být někdy nuda. Přitom stačí trocha fantazie a trendy retro cop je na světě! Své o tom ví například Hailey Bieber, která tento účes vynesla na Met Gala v roce 2019. Opravdový hit z něj ale díky sociálním sítím vytvořila až Bella Hadid. Se svým vysokým copem sklidila velký úspěch a ženy po celém světě včetně Kim Kardashian nebo Ariany Grande si ho hned zamilovaly. Je to také díky tomu, že se jedná o jednoduchý a klasický elegantní styl, který je teď velmi populární. Navíc ho zvládne opravdu každý. Pěšinku musíte načesat více na boku. Vepředu si nechejte tlustý pramen vlasů. Klíčem úspěchu je cop vyčesat hodně vysoko a hlídat si, aby účes byl opravdu uhlazený, takže je dobré vlasy nejprve vyžehlit. Pramen, který jste si oddělily poté vzadu nenápadně sepněte pinetkou a zakryjte copem. Díky tomuto retro looku získáte nevinný a mladistvý vzhled za pár minut!


                                                                                           zdroj: IG. Bella Hadid

Rovné mikádo 

Pokud jste se pořád nerozhodly, zda si opravdu ostříhat vlasy a jít na mikádo, odpověď je jasná. Udělejte to! Velmi trendy a sexy účesem, který ovládl svět internetu a asi ho ještě dlouho ovládat bude, je rovné hladké mikádo. Je několik důvodů, proč se ostříhat na mikádo. Důvod číslo jedna: krásně vám zvýrazní váš obličej, zejména lícní kosti. Zadruhé, mikádo vám dodává sebevědomý a uhrančivý výraz, aniž byste o tom věděla. Třetí, ale určitě ne poslední důvod: i po dvou letech bude rovné mikádo největším vlasovým trendem roku. Navíc je jednoduché na úpravu – stačí vám fén a žehlička na vlasy. Změna je život, a pokud vás už dlouhé vlasy nebaví, je tento účes ta nejlepší volba. Ať už zvolíte jakoukoliv délku, s hladkým mikádem prostě vždy budete chic!


                                                                                                       zdroj: IG.Karolína Kurková

Sestříhaná ofina

Trend 70. let se vrací. Stříhání ofin se stalo oblíbenou zábavou hlavně v karanténě na jaře minulého roku. Ale světe div se, ofiny jsou v kurzu pořád! Místo domácího tvoření s ní ale raději počkejte na vašeho kadeřníka. Mezitím si můžete rozmyslet, jaká ofina by se k vám nejvíce hodila. Můžete vsadit na klasiku a ostříhat si ofinu rovného střihu. Nebo zaexperimentujte a zkuste ofinu sestříhanou. Tento druh ofiny vám krásně orámuje obličej a její velkou výhodou je, že dorůstání není tak nepříjemné. Dorůstá po stranách a postupně tak vytvoří dojem sestříhaných vlasů. Sestříhaná ofina dodá vašim vlasům nedbalost a zároveň není náročná na úpravu.


                                                                                                                  zdroj: IG. Jennifer Lopez

Barevné pramínky podél obličeje

Nelze opomenout jeden z největších trendů, který se z TikToku rozšířil na Instagram. Jsou to barevné pramínky podél obličeje. Zpočátku se jednalo spíše o zábavný trend pro teenagery. Jako trendy účes ho ženy začaly vnímat, až když ho vynesla Bella Hadid. Podle vlasových stylistů se tento odvážný účes rozšířil mezi více věkových skupin a má několik výhod. Jedna z nich je, že pramínky zvýrazní vaše rysy a tím získáte rebelský look. Samozřejmě, že můžete zvolit jakoukoliv barvu – pro více odvážné třeba růžovou tyrkysovou nebo červenou. Pro ty, kteří raději vsadí na jistotu, jsou skvělou variantou blond prameny. 


zdroj: IG. Bella Hadid

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram