5 základních zimních trendů (a čeho se v roce 2016 vzdát)

5 základních zimních trendů (a čeho se v roce 2016 vzdát)

Nejvyšší čas uvést 5 základních zimních trendů na sezónu 2016-2017 a také zmínit, co raději ze šatníku vyřadit. 

1. INSPIRACE BALETEM

Pod baletem se skrývá mnoho trendů, které v zimě 2016 propukají. Patří sem třeba tank topy - tedy jednoduše střižená tílka do tvaru písmena H na tenkých ramínkách (nejčastěji se saténu), jejich prodloužená varianta do šatů, kterou lze nosit s punčochami a silnou pleteninou klasicky na den nebo s podpatky na večer či tylové sukně, tenké mikiny a volnější svršky. Zima 2016-2017 není příliš o obepnutých modelech a hlubokých výstřizích, takže to zkuste nechat na jindy. 

2. SPORTOVNÍ PRVKY

Přesně tak - vaše oblíbené tenisky, kšiltovky a mikiny si můžete užívat i další roční období, a ještě ke všemu budete vysoce trendy. Nosí se mikiny pod vesty, kšiltovky namísto čepic, bílé tenisky i legíny (jen nezapomeňte obléci nějaký delší vrchní díl, aby vám nebyla zima). Rozhodně ale nekombinujte elegantní zimní kabáty s legínami a kozačkami. 

3. LESK A TŘPYT

Poflitrovaný top se teď hodí na běžnou návštěvu kavárny se známými a navečer se oblékněte do třpytek klidně celá. O tom tato sezóna je. Chce se lesknout, třpytit, blýskat a vyniknout. Díky takovým kouskům budete ve výsledku nepřehlédnutelná i vy. Pokud je toho lesku na vás příliš, zkuste třeba jen lakované psaníčko, lodičky nebo výrazný šperk. Rozhodně večerní móda nefandí neonovým barvám, tak ty rovnou vyřaďte. 

4. SAMET

Samet vyniká svým specifickým povrchem a rozhodně o něm nemůžeme říci, že spadá k běžným materiálům. Rok 2016 a potažmo i následující rok 2017 mu ovšem přejí. Nemusíte se bát sáhnout po celosametovém oblečku, ale pokud na tento neobvyklý materiál nejste zvyklá, pravděpodobně byste se v něm stejně necítila dobře. Takže i tady platí, že stačí zabrousit do obchodů a vybrat si třeba sametovou kabelku nebo sáčko. Tak jako tak se nehodí kombinovat více druhů sametu dohromady. 

5. BÍLÉ SVETRY

Asi největší klasika, kterou možná většina z vás vlastní ve svých skříních. Zima 2016-2017 bílým pleteninám přeje, o to víc, seženete-li (či si upletete) svetrové šaty. K nim stačí natáhnout pohodlné legíny nebo punčocháče a šik francouzský outfit je připraven vyrazit do ulic. Bílé svetry se nosí, ovšem vyhněte se těm, které už zešedly, zbéžověly nebo zpuckatěly. Nijak zvlášť in nejsou ani kožešinové límce a to nejen na svetrech, ale ani na bundách.

pinterest.com ; whowhatwear.com ; zara.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram