5 způsobů, jak si krásně uvázat šálu nebo šátek

5 způsobů, jak si krásně uvázat šálu nebo šátek

Jednoduché a krásné vázání šály nebo šátku vás bude v těchto měsících bavit. Krásně zvýrazní outfit a váš oblíbený kousek může pokaždé vypadat jinak. Nevěříte? Ukážeme vám 5 různých způsobů, jak toho docílit.

Šála byla kdysi považovaná za zbytečnou a nevkusnou, ale díky ní lze vykouzlit zázraky. Máme pro vás praktické a rychlé úvazy, které zvládne opravdu každý. Nejsnadnější manipulace je s podlouhlou klasickou šálou nebo měkkým šátkem.

Elegantní pletenec

I když vypadá postup složitě, tak je velmi snadný a takové vázání si zamilujete. Šálu přeložíte a dáte kolem krku. Horní konec šály provlečete, kde se vytvoří prostor. Tam prostrčíte druhý konec, doopravíte a načechráte dle libosti.

Jednoduchý úvaz

Tohle vázání vypadá jako klasická úprava, ale je daleko pevnější. Šálu obtočíte kolem krku a utáhnete. Z konců uvážete uzel a dbáte na stejnou délku. Uzel zastrčte pod omotanou šálu a je hotovo.

À la kovbojka

Je to velmi jednoduchý postup a krásně oživí váš outfit. Šátek omotejte kolem krku a ze dvou cípů udělejte vepředu uzel. Ten schovejte dovnitř a vytvoříte tak vzhled moderní kovbojky.

Neposlušný šátek

Tento úvaz se hodí především do větrného počasí, kdy šátek lítá na všechny strany. Postupujte podle obrázku, šátek dejte za krk a ze dvou cípů uvažte pevný uzel, pak šátek překřižte a vzniklým prostorem prostrčte hlavu.

Krásné pončo 

Pokud máte opravdu mohutnou šálu, která vám zakryje celé tělo a nevíte co s ní, tak si jednoduše vytvořte stylové pončo. Přeložte jej do tvaru trojúhelníku, aby nejdelší cíp směřoval dolů k nohám. Zbylé dva přehodíte přes ramena a vhodným páskem uvážete v pase.

Zdroj foto: Pinterest.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram