6 tipů jak nalézt osobní styl

6 tipů jak nalézt osobní styl

Každá žena touží po osobitém stylu, který ji bude dokonale prezentovat. Přinášíme pár tipů, které dopomohou k jeho nalezení.

1. Uvědomte si, jaké máte tělo

Je dobré vědět, jaké máte přednosti a jaké nedokonalosti si přejete trochu upozadit. Tím pádem snadno zjistíte střih oblečení od džínů až po šaty, který vám lichotí a na tom pak doporučujeme stavět a brát ohledy při nákupech. Zbytečně se nestresujte skinny džíny, pokud máte silnější nohy, noste rovné nohavice, budete se cítit lépe a také tak vypadat.

2. Osobitá už jste - všimněte si v čem!

Určitě si oblékáte něco, co máte nejraději, a naopak něčemu se vyhýbáte jako čert kříži. Ráda obouváte oxfordky ke všemu? Nosíte výrazné šperky? Nevyjdete bez barevné kabelky? To všechno patří mezi maličkosti, které definují váš styl. Stačí se nad nimi zamyslet a pak pochopíte, že určitý styl už máte. Stačí ho třeba trochu doladit. 

3. Dobře známá barevná typologie

Můžete si projít opravdovou barevnou typologií, ta vám nejlépe určí směr na barevné paletě. Nebo jednoduše cítíte, že v modré se sama sobě líbíte a hnědá není nic pro vás. Zeptejte se kamarádky, partnera, maminky, pokud vám vaše pocity a domněnky potvrdí, ve skutečnosti už víte, jaké barvy vám sednou a jaké nikoli.

4. Kousky nejen nadčasové

Ano, říká se to, a my pouze potvrzujeme. Opravdu byste měla stavět svůj šatník z barevně neutrálních kousků, střihově propracovaných a kvalitních materiálů. Zároveň byste neměla moc ulítávat na trendech, které jsou za dva roky zralé na vyřazení. Není to však jen o nadčasovosti. V obchodech se dívejte po alternativách toto, co již teď ráda a hodně dlouho nosíte. Mohou to být propínací kardigany, velké šály, padnoucí džíny nebo áčkové sukně. Prostě to, co víte, že budete nosit stále dál a dál.

5. Uniforma nemusí být strašidlo

Nezatracujte uniformy. Ano vím, slovo "uniforma" sama o sobě zní příliš socialisticky a konvenčně ale porozhlédněte se. Vždyť všechny ty krásné a stylové ženy, jejichž oblékání se vám tolik líbí ve skutečnosti, nosí uniformu. Jak to? Osobitý styl totiž vlastně je takovou osobní uniformou. Nebojte se ji tedy oblékat. Pomůže vám na vaší cestě.

6. Mood boardy, módní ikony

Vytvořte si nástěnku z fotek oblečení, outfitů, doplňků a barev přesně tak, jak byste se chtěla sama oblékat. Můžete doopravdy polepit čtvrtku nebo využít některého z internetových způsobů tvoření mood boardů. Poohlédněte se po okolí, která žena se vám stylem blíží nebo která vás inspiruje. Zeptejte se, kde nakupuje, ale nenechte se příliš svést, pokud má jiný typ postavy nebo jinak světlou/tmavou pleť a vlasy. Držte se sama sebe.

thefashionspot.com ; whowhatwear.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram