6 tipů, jaké šaty vybrat družičkám pro váš velký den

6 tipů, jaké šaty vybrat družičkám pro váš velký den

Pro každou z nás je nejdůležitější, jaké šaty na sebe vezmeme v náš velký den my samy. Proto jsou outfity ostatních svatebčanů často opomíjeny a podceňovány. Poradíme vám, jak vybrat ty správné šaty pro vaše družičky.

Je to věčné téma. Svatební šaty. V první řadě záleží na nevěstě a ženichovi, zda chtějí sledovat nejnovější módní trendy a nebojí se experimentovat, nebo zda dají přednost komornějšímu tradičnímu pojetí svých outfitů. Hlavní je, aby byli spokojení právě ženich s nevěstou. Šaty družiček jsou pak kapitolou samou pro sebe. Snad za to může lehkovážnost, se kterou se téma v Čechách potýká, či dokonce je to vina hollywoodského obrazu, který je nám vnucován - družičky by neměly mít hezčí šaty než nevěsta, ale rozhodně by neměly na obřadu dělat ostudu. Pojďte se tedy s námi podívat na to, jak tyto dva aspekty vyvážit podle nejnovějších módních trendů.

1. Nechte družičky, ať si šaty vyberou podle svého

Svatba a její zařizování je samo o sobě stresující záležitostí. Přestože je to váš den, nemusíte nechávat všechno spočinout pouze na svá bedra. Proto nechte svým družičkám volnou ruku. Samozřejmě pokud nechcete, aby vaše svatba byla pestrobarevnou přehlídkou různých stylů, zadejte svým družičkám přesné informace, jak si jejich šaty představujete - barvu, délku, materiál, typ rukávu, tvar dekoltu a další. Ušetříte si práci a družičky budou 100% spokojené.

2. Pořiďte svým družičkám pouze část jejich outfitu

Nikdy nikdo neřekl, že družičky musí mít stejné šaty. Mělo by však být vidět, že jsou to družičky, patřící k nevěstě. Proto by měly mít společný alespoň jeden prvek. Domluvte se proto se svými družičkami, zda by se jim tento koncept líbil a zeptejte se jich na jejich šatník a zda jsou schopny jej flexibilně společně sladit. Můžete jim například koupit pouze okaté čelenky či sukně stejné barvy. Každá si pak může k sukni doladit svůj top a výsledek bude rozhodně famózní.

3. Při výběru šatů berte v úvahu existenci různých typů postav

Pokud jste žena, naprosto s jistotou víte, že žádné z nás nesluší všechno. Různé typy postavy vyžadují různý střih, a dokonce i barvy. Pokud tedy opravdu chcete jednotnou uniformu svých družiček a jste ochotná jim šaty pořídit, zvažte především to, zda by šaty měly být dlouhé či krátké, vypasované či spíše splývající. Pokud totiž vyberete vypasované barevné šaty s krátkou sukní, vaše plus-sized kamarádka vám pravděpodobně moc nepoděkuje.

4. Požádejte družičky, ať si šaty pořídí samy

Svatba je často jedním z největších jednorázových výdajů, který vás pravděpodobně v životě čeká. Proto je nezbytné i váš rozpočet připravit k vaší maximální spokojenosti. Jestli už teď tušíte, že extra výdaj za šaty družiček, si dovolit nemůžete, zkuste svým nejbližším dámám vysvětlit situaci a své přání, aby měly jednotný styl šatů. Možná budete mile překvapena, když se kamarádky domluví a na svatbě vás skutečně jednotnými šaty překvapí.

 

5. Pochlapte se, ale udržte si ženský rozum

Pokud vám opravdu záleží na vaší svatbě a družičkách a přejete si, aby družičky neměly pouze šaty z HMka, ale od profesionálního návrháře, nabídněte jim, že jim šaty zaplatíte. Ano, nebude to levná záležitost, ale naštěstí vás může uklidnit fakt, že pro polovinu novomanželů v ČR je svatba pouze jednou za život. Buďte ale chytrá a zvolte šaty tak, aby je mohly družičky nosit i při jiné příležitosti, v první řadě například na rozlučku se svobodou. K tomu je proto vhodné vybrat kratší modernější střih.

6. Nebojte se černé ani bílé

Že je černá na pohřby a bílou má mít pouze nevěsta? Nenechte se mýlit. Toto tabu je už dávno překonané, a zvláště pak u šatů družiček. Navíc černá a bílá se hodí pro všechny typy postav a nemusíte si tak lámat hlavu s různými barevnými odstíny. Černá prostě zůstane černou a bílá bílou. A nakonec ještě jeden tip navíc. Nebojte se krátkých sukní a šatů. Formální délka vhodná pro svatby je udávaná nad kotníky, ale pod kolena. Dnes se však zdá i tento trend překonán a nic nezkazíte při volbě šatů nad kolena. Všeho ale s mírou.

Nakonec pro vás máme ještě jednu radu. Svatba je (s trochou štěstí )opravdu pouze jednou za život. Je to váš jedinečný den, proto si jej vytvořte přesně tak, jak jste si jej jako malá holčička vysnila. Bude totiž ve vašich srdcích a v paměti napořád.

Fashionista

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram