7 cviků, které udrží vaše tělo v kondici

7 cviků, které udrží vaše tělo v kondici

Účinný způsob jak zformovat své tělo a udržet se ve výborné kondici. Máme pro vás několik základních cviků. 

Hledáte účinný způsob jak zformovat své tělo a udržet se ve výborné kondici? Pak pro vás máme několik základních cvičení, která účinně bojují s nežádoucími kaloriemi a v kombinaci se zdravou stravou a dostatkem spánku vám zaručeně pomohou.

Skoky přes švihadlo

Jak je to dlouho, kdy jste naposledy skákala přes švihadlo? Pokud si odpovíte s rukou na srdci, pravděpodobně vás vaše vzpomínky zavedou do dětských let. Ale není to škoda? Tento typ cvičení není nákladný a je velice flexibilní, proto jej můžete provozovat prakticky kdekoliv. Navíc je to zábava, při které lidské tělo spaluje více kalorií v jedné minutě, nežli u jiných cvičení.

Dřepy

Jsou základním cvikem, který vás zocelí. Nejenže si jimi zajistíte silnější kolena a kotníky, ale navíc zapojíte až na dvoustovku svalů. Zní to neuvěřitelně, ale je to tak. Při dřepu se zapojují nejen hlavní svaly nohou, lýtka a ostatní svaly po celém těle, ale hlavně docílíte skvělého formování hýžďových svalů. Dřepy zkrátka posilují celé tělo a spalují hodně kalorií.

Kliky

Nepříliš oblíbený typ cvičení, díky větší zátěži, která však při formování vašeho těla dokáže učiněné zázraky. Vzhledem k tomu, že existuje hned několik stylů kliků, je zbytečné se omezovat jen na jeden základní typ cvičení, který se časem může omrzet. Proto jednotlivé styly obměňujte a kombinujte. Klikování pár dní v týdnu rozhodně pomůže při tvarování vašich ramenou i paží, ale zapojí i bříško.

Výpady

Pro účinné tvarování a posílení nohou se zaměřte právě na výpady, které vám zaručí překvapivé výsledky díky rozložené zátěži na obě dolní končetiny a napomáhají k formování celého těla. Výpady jsou velmi účinným prostředkem jak k posílení, tak i tvarování hned několika svalů a podporují kardiovaskulární systém, tak proč je nezapojit do každodenní rutiny?

Plavání

Je tu skvělá zpráva pro všechny milovníky vodních radovánek a zvláště pak pro ty, kteří se navíc snaží zformovat svá těla. Neomezujte se na pouhé bazénové koupání a plavte. Plavání vás totiž osvobodí a zapojuje obrovskou škálu svalů. Stává se tak velmi efektivním cvičením, které mnohdy přináší úžasné výsledky. Nejenže snižuje krevní tlak a posiluje srdce, zvyšuje také celkovou fyzickou zdatnost.

Běh

V boji s formováním těla a udržení se v kondici, není snad nic lepšího. Běh je nejúčinnějším bojovníkem proti stresu s blahodárným účinkem na kardiovaskulární systém. Rapidně snižuje riziko depresí a spaluje neuvěřitelné množství kalorií. Tuto přirozenou činnost ale nejvíce ocení vaše nohy, které budou pevné a štíhlé. Pokud pracujete na formování těla, pak si určete cíl a běhejte a necítíte-li se na dlouhý běh, pak zkuste jogging.

Cyklistika

Jízda na kole je spolehlivý způsob, jakým docílíte posílení nohou, rukou i zad a to vše ve svém vlastním tempu, který si sama určujete a v závislosti na terénu měníte. Jízdu na kole navíc hravě zapojíte do každodenního režimu, je totiž skvělým a levným dopravním prostředkem, který vaše tělo udrží v kondici. Cyklistika obecně pomáhá při hubnutí a podporuje správnou funkci srdečního svalu.

"Dost bylo výmluv na nedostatek času". Zde máte seznam nejúčinnějších cvičení, která povedou k blahodárným účinkům na vaše zdraví a formování těl. Zapojte je do svého každodenního programu a buďte fit.

 

Zdroj: google

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram