Aby školáčkům vlásky nepadaly do očí

Aby školáčkům vlásky nepadaly do očí

Za pár dní je tu první školní den a s ním začnou i každodenní přípravy našich dítek do škol a školek. Je třeba myslet také na jejich účes!

Každý správný rodič chce, aby jejich děti alespoň ve škole či školce vypadaly co nejlépe, čistě a upraveně a s tím souvisí i účes. Především u děvčátek je třeba dbát na praktičnost střihu či účesu a hlavně na to, aby jim při psaní nepadaly vlásky do obličeje.

Spousta maminek chce mít doma malou princeznu a tak nechávají svým holčičkám narůst dlouhé vlásky. S nimi se však pojí náročná péče. Česání, sepínání, zaplétání či zdobení roztomilými sponečkami, barevnými gumičkami či skřipečky.

Některé maminky na to však po ránu nemají čas a tak holčičky nechávají stříhat nakrátko. Nebo to příliš neřeší a dítěti lezoucí vlasy do očí mohou způsobit i šilhání. Nejjednodušší způsob jak tomu zabránit je sepnout vlásky v horní části sponkami, upevnit je čelenkou, či učesat klasické culíčky, copánky a drdůlky které snadno a rychle zvládne snad každý.

Pokud si maminka najde čas, může být ale mnohem kreativnější a své princezně vytvořit opravdu zajímavý a neokoukaný účes, který budou ostatní holčičky jistě obdivovat a možná i trochu závidět.

Krásný účes vytvoříte i jednoduchými copánky za pomoci pár gumiček.


 

Každá holčička má ráda copy a copánky, i ty mohou být ještě více originální.


Nejen u dětí jsou velmi oblíbené účesy tvořené barevnými gumičkami.


  

Poměrně jednoduché je i vytvořit z vlásků mašli, což je velice originální a roztomilé.

Složitější jsou pak nejrůzněji zapletené copy tvořící například drdoly. Jsou pracnější ale skutečně nádherné.


Vyzkoušjte třeba kroucený zig zag cop podle následujícího videonávodu.