Aktuálně ze světa módy: film Burberry a Vánoce u Tommyho Hilfigera

Aktuálně ze světa módy: film Burberry a Vánoce u Tommyho Hilfigera

Dramatický film značky Burberry s bohatou výpravou s tématikou Vánoc potěší milovníky dávných dob a Vánoce u Tommyho Hilfigera zaujmou příznivkyně moderního stylu. 

Tradiční britský módní dům Burberry se se svou vánoční kampaní 2016 vydal po cestě filmové. Do hlavních rolí obsadil Siennu Miller a na místo postavy Thomase Burberryho irského herce Domhnalla Gleesona. Spolu s Lily James, která dostala roli pilotky, se trojice zmítá v typickém milostném trojúhelníku a film v sobě kromě mapování úchvatné historie značky promítá také odkaz na první světovou válku. Autor scénáře Matt Charman říká: "Film popisuje příběh obyčejného muže, který dal světu něco výjimečného. Thomas Burberry objevil látku zvanou gabardine, v češtině úzce spojovanou s vynálezem dlouhého pláště - kaftanu. Ten změnil lidem životy, protože najednou mohli dělat různé věci a cestovat na místa, které by jinak lidské tělo bez ochranného pláště nevydrželo."



Tří a půl minutový film můžete shlédnout níže. Milovníci módy na něm ocení bohatou výpravu a důvěryhodné napodobení tehdejšího života.