Aktuálně ze světa módy: Peter Copping opouští značku Oscar de la Renta

Aktuálně ze světa módy: Peter Copping opouští značku Oscar de la Renta

Po necelých dvou letech se nástupce amerického návrháře Oscara de la Renty rozhodl opustit značku. 

Peter Copping nastoupil na pozici hlavního kreativního ředitele americké značky Oscar de la Renta teprve před dvěma lety, kdy nahradil samotného návrháře, který zemřel. Dnes bylo ovšem vydáno oficiální prohlášení, že Copping u značky končí: „Po necelých dvou letech u Oscara de la Renty mě osobní záležitosti nutí vrátit se zpět do Evropy. Čas, který jsem strávil v New Yorku, jsem si moc užíval a doufám, že se sem v budoucnu nějakým způsobem zase vrátím,” pronesl Copping k důvodům, proč značku opouští.

Co bude dál?

Zastoupení značky všechny ujistilo, že její tým a ateliér bude v práci na kolekcích dál pokračovat: „Soustředíme se zejména na zachování sofistikovanosti modelů a vysokou úroveň krejčovského umění, která je pro naši značku signifikantní.” Coppingova první kolekce pro značku byla přijata velice dobře (snímek nahoře pochází právě z ní) a s každou další přehlídkou jsme si byli čím dál tím jistější, že se Coppingovi podaří do takové míry, do které je možné nahradit samotného zakladatele značky. Jeho myšlenky ale očividně směřují jinam.

 

Odchod Petera Coppinga je jen další z řady přesunů a odchodů, které se v poslední době stalo částí módního průmyslu. Naposledy se mělo jednat o Nicolase Ghesquièra, který měl údajně opustit módní dům Louis Vuitton, což ovšem vedení značky vyvrátilo. Co se týče dokonaných změn, bývalá spolunávrhářka Valentino Maria Grazia Chiuri byla dosazena na designérku ženských módních kolekcí u Christiana Diora a její předchůdce Raf Simons pravděpodobně nastoupí u Calvina Kleina. 

vogue.co.uk ; businessoffashion.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram