Alexander McQueen pokryl kůži motýlky a květinami

Alexander McQueen pokryl kůži motýlky a květinami

Černé řídké krajky, holá ramena, kalhotové kostýmky a něžná starorůžová svým zpracováním velmi překvapila. Přivítejte podzimní kolekci Alexander McQueen.

Starorůžový odstín, který pojal většinu z modelů podzimní kolekce, přivolal záplavu romantiky. Jako by kreativní ředitelka Sarah Burton vymáchala látku v kádince s něžným odstínem růžové a shodou okolností přimíchala špetku lásky. Odstín působil ve spojení s hojnými volánky, kytičkami a ozdobami v rozcuchaných vlasech něžně a i přes to jako by v něm bylo něco smutného. Co tento pocit ale přebilo, bylo obdivované krejčovské umění, o němž snad nejde u žádné z kolekcí McQueen pochybovat. Tudíž ani u této. 

Jakmile vymizela podivná starorůžová na molo vstoupily průsvitné šaty z látek lehoučce splývajících až k zemi, jež byly posázeny drobnými perličkami. Pečlivě propracované střihy korzetových vršků utvrzovaly přítomné o sofistikovanosti každého jednotlivého modelu. Šaty ve svém bohatství v podobě výrazného zdobení jsou připravené pro největší světová jména, aby si je oblékla na červené koberce těch nejprestižnějších společenských událostí a dala tak znovu příležitost divákům po celém světě obdivovat precizně ušité modely Sarah Burton pod značkou Alexander McQueen.

vogue.com/fashion-shows

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram