Alexander McQueen Savage Beauty: Unikátní výstava vrací talentovaného designéra zpět domů

Alexander McQueen Savage Beauty: Unikátní výstava vrací talentovaného designéra zpět domů

V průběhu příštího roku bude v londýnském muzeu V&A probíhat výstava modelů legendárního módního tvůrce Alexandra McQueena. Od 14. března do 19. července 2015 si budou moci všichni módní nadšenci prohlédnout to nejlepší z jeho tvorby od jeho debutu v roce 1992 až po kolekci podzim/zima 2010, kterou už nestihl dokončit.

Z New Yorku, kde se výstava setkala s obrovským úspěchem, se tak proslulý návrhář alespoň prostřednictvím svojí práce vrací do rodné Británie.

Poprvé byla Savage Beauty představena v newyorském Metropolitním muzeu, kde se záhy stala osmou nejpopulárnější a dokonce byla vzhledem k neutuchajícímu zájmu prodloužena o celý jeden týden. Pořadatelé v čele s kurátorkou Claire Wilcox věří, že i v Evropě bude o tuto ojedinělou akci veliký zájem.

„Nadšeně oznamuji, že V&A Museum přinese tuto úžasnou výstavu do Londýna a my budeme jejím prostřednictvím moci oslavit mimořádný talent a kreativitu jednoho z nejtalentovanějších designérů současnosti,“ prohlásil ředitel V&A Martin Roth.

"Jsme neuvěřitelně hrdí na to, že můžeme prostřednictvím této výstavy ukázat to nejlepší z práce módního génia, jakým byl Lee Alexander McQueen a předat jeho odkaz budoucím generacím", dodává výkonný obchodní ředitel módního domu Jonathan Akeroyd.

Koncept celé výstavy, který připravuje Claire Wilcox spolu s Andrewem Boltonem, bude vycházet z předcházející newyorské verze. Návštěvníci z řad široké veřejnosti zaplatí za vstup 16 liber, pro členy V&A bude zdarma.

Více informací na Vam.ac.uk/savagebeauty.

Zdroje obrázků: vogue.co.uk, blog.metmuseum.org

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram