Alternativní nevěsta je tématem svatební kolekce Vera Wang i tentokrát

Alternativní nevěsta je tématem svatební kolekce Vera Wang i tentokrát

Na rozdíl od svých předchozích svatebních kolekcí, na podzim 2019 značka Vera Wang trochu vzala zpátečku. Pro nevěstu navrhla béžové svatební šaty. 

Inspirace o staletí zpět

Žádná černá ani jiné šílené kontrasty k běžné svatební módě. Vera Wang tentokrát vycházela z osvědčené klasiky, kterou však pozměnila svým autorským rukopisem. Inspirací ji pro kolekci o 15 modelech na následující podzimní svatební sezónu 2019 byla doba krále Ludvíka XIV. a on sám. "Ludvík XIV. byl první opravdovou módní rock star, která kdy žila. Byl posedlý oblečením. Nařizoval přísný dress code a nejen to! Vyžadoval i dané chování, jelikož si to vyžadovalo ono oblečení," popisuje návrhářka svou fascinaci k francouzskému králi, který žil ve Versailles. 

Stylizace do carevny

Většině modelů nechyběl límeček. Podobný, jaký patřil k šatům vysoce postavených dam. Ve svatební módě se ale jako trend neuchytil, přesto Vera Wang zkouší, zda s ním neprorazí. Byl možná hlavním prvkem, který modelům z podzimní kolekce 2019 dával nádech aristokracie a nevšednosti. Jinak byste podobně navržené šaty našli u celého spektra návrhářů a módních domů. Wang vsadila na krajkové živůtky a šifónové splývavé sukně. Jako hlavní odstín si zvolila béžovou barvu, ale objevil se tu i světle modrý model s vrškem pošitým korálky nebo červená mašle se zlatým lemováním ovázaná okolo pasu.   

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram