Apple iTie – bizarní ale funkční gadget

Apple iTie – bizarní ale funkční gadget

Pánové, představte si ráno bez zdlouhavého rozmýšlení, jakou právě dnes zvolíte kravatu. Koncept Apple iTie hravě nahradí všechny vaše kravaty.

Apple iTie, nápad který se zrodil v hlavě chorvatského designéra Tomislava Zvonarice, je možná trochu bizarní, ale zároveň famózní. Kravata, která je kombinací módního doplňku a moderních technologií? Proč ne?

Ráno vstanete a začínají vám běžné přípravy před odchodem do zaměstnání. S tím je logicky spojeno i oblékání a volba kravaty. Nevíte si rady? iTie, neboli chytrá kravata vám vaše rozhodování usnadní jednou provždy. iTie je svým způsobem jedním velkým displejem, který umožňuje pouhým stiskem tlačítka měnit nepřeberné množství vzorů a vaši dosavadní sbírku kravat uvrhne v zapomnění.

Příslušenství, které je prozatím pouhým konceptem, má ale celou řadu dalšího využití. Kromě vlastnosti převratného módního doplňku, dokáže zastoupit i váš smartphone. iTie se dokáže synchronizovat s vašimi komunikačními technologiemi. Budete tak mít přehled o příchozí poště, ale i zprávách a díky integrované kameře uskutečňovat videohovory.

Škoda jen, že tato vychytávka dosud nezaplavila trh.