Augustine Kofie tvoří skutečné graffiti umění

Augustine Kofie tvoří skutečné graffiti umění

Graffiti získávají v podání Augustina Kofieho úplně jiný rozměr, nad kterým žasnou i umělecké kritiky. Jeho tvorba oživuje budovy i interiéry.

Graffiti nemusí být pokaždé vnímáno pouze jako druh vandalismu.
Díky lidem, kteří tomuto uměleckému proudu propadli a naplno se mu věnují, může být považováno za skutečné umění.

Žádné bezduché čmárání, ale sofistikovaná malba. To je tvorba, které propadl i Augustine Kofie přezdívaný KofieOne. Progresivní graffiti umělec z Los Angeles, díky svému uměleckému cítění patří mezi špičku takzvaných sprejerů. Jeho nástěnné malby zdobí budovy, interiéry a galerie po celém světě. Tvorba KofieOne, se ale objevuje i na věcech, které nás běžně obklopují a tak se jeho rukopis může objevit i na vašem konferenčním stolku.



Největší nástěnnou malbou, na které se Kofie podílel ještě s dalšími umělci Remi Rough, Steve More, LX One a David Shillinglaw, vznikla v centru Londýna v přední části nádraží Saint Pancras na King´s Cross. Zde si parta umělců vzala do parády rovnou celou budovu, kterou během jednoho týdne rozzářila 160 litry barev.

Na práci s rukopisem Augistene Kofie byste hadr se saponátem určitě nebrali. Takové dílo by totiž dokázalo hravě navýšit cenu vašeho domu.