Australské talenty i mezinárodní značky na MB Fashion Week Australia

Australské talenty i mezinárodní značky na MB Fashion Week Australia

Fashion weeky se dnes už nekonají jen v tradičních módních metropolích, ale téměř v každé zemi, která má své módní návrháře, módní odborníky a hlavně módní nadšence.

Je až neuvěřitelné, kolik nadaných návrhářů najdeme např. v Austrálii, kde před několika dny skončil týden módy představující trendy pro následující FW 2014/2015. Ze známých jmen se tu prezentovali např. Ralph Lauren, Diane von Furstenberg, Marissa Webb, domácí módní ikona Carla Zampatti, nebo značky By Johnny, Diesel Black Gold, Lacoste či Swarovski.

Diane von Furstenberg, podle hodnocení časopisu Forbes nejvlivnější módní návrhářka roku 2012, zvolila pro následující zimní sezonu výrazné kombinace vzorů i materiálů s odvážnými transparentními detaily. Kolekci dominují pestré šaty a sukně v délce pod kolena, doplněné oversized kožešinovými kabáty.

Marissa Webb naopak preferuje minimalismus. Její modely určené pro moderní sebevědomé ženy, vyjadřují individualitu a jedinečnost. Spojují se v nich kontrastní mužské a ženské prvky, a právě proto jsou tak pohodlné, ležérně elegantní a zároveň sexy.

Nové moderní pojetí módy reprezentuje mladý australský designér Johnny Schembri, který si při tvorbě hraje se světly a stíny, využívá nejnovější technologie, digitální design a geometrické vzory, aby vytvořil minimalistické modely dokonale lichotící postavě.

Rafinovaně ženské, provokativní, extravagantní, ale často velmi jednoduše střižené, takové jsou večerní šaty australské návrhářky Carly Zampatti. Stejný charakter má i barevnost celé kolekce, převládají neutrální černá se smetanovou, někdy doplněné o výrazné pastelové tóny – oranžovou, královskou modrou a svítivou žlutozelenou.

Závěrečným, ale o to důležitějším krokem k bezchybnému outfitu je volba vhodných šperků. Ty musí být nejen krásné a moderní, ale hlavně perfektně sladěné s outfitem. Inspiraci můžeme najít třeba u firmy Swarovski, která pro FW 2014/2015 zvolila výrazné náhrdelníky, masivní náramky i bižuterii, zdobící poněkud netradičním způsobem pas, ramena či kolena.

Zdroje obrázků: mbfashionweek.com

 

 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram