BAFTA Britannia Awards 2015 má své vítěze. Nejvíce zářila Meryl Streep.

BAFTA Britannia Awards 2015 má své vítěze. Nejvíce zářila Meryl Streep.

Meryl Streep byla jednou z nejpřísněji sledovaných žen v rámci pátečního večera na Jaguar Land Rover British Academy Awards. Vedle ní rovněž Amy Schumer, Orlando Bloom, James Corden, Harrison Ford i Sam Mendes.

Životopisný snímek Florence Foster Jenkins, v hlavní roli právě s tolik oblíbenou herečkou Maryl Streep, obsadil první místo a Stanley Kubrick nezapomenul zdůraznit, že sošku Britannia Award for Excellence in Film doposud dostali pouze muži. Maryl Streep je tedy první v zastoupení žen. „Je mi ctí získat toto ocenění, které bylo dáno významné skupině mužů,“ řekla s úsměvem herečka oblečená schválně spíše jako muž. „Svou kariéru jsem zahájila před 40 lety v Anglii. A když Stephen dělá dobrou práci, nebudu s herectvím ještě končit.“ Polichotila Maryl režisérovi Stephenu Frearsovi.

Harrison Ford získal ocenění za celosvětový příspěvek k zábavě, za pokračování Star Wars: Síla probouzení. Než k tomu však došlo, ze záznamu pustili na podiu vzkaz od samotného Stevena Spielberga, hovořícího přímo k Fordovi „Nemůžu se dočkat, až s vámi budu pracovat na Indiana Jonese 5. To není oznámení, jen mé vroucné přání.“ Ford s určitou pokorou pokrčil rameny. „Chtěl jsem být hercem, protože jsem si nedokázal představit, jaké by to bylo, mít skutečnou práci,“ přiznal na podiu Harrison Ford. „Jsem velmi vděčný za život, jaký mám. A vážím si toho, že mohu být v přítomnosti všech lidí, kteří dnes večer získali ocenění.“

Svou cenu si odnesl i režisér Mendes, který řídil natáčení filmu Skyfall s Jamesem Bondem či Orlando Bloom za jednu z nejlepších rolí v Pirátech z Karibiku. „Orlando Bloom dělá úžasnou práci a zlepšuje životy dětí na celém světě,“ řekl Robert Downey o humanitární činnosti tohoto herce.

Když si herečka Amy Schumer přebírala cenu za nejlepší komedii podotkla: „Chci poděkovat Bohu a Bohem mám samozřejmě na mysli Meryl Streep.“ Herečce se tak v průběhu večera snášely jedna poklona za druhou.

Celý večer se tak nesl v příjemné a zábavné atmosféře. To stejné bychom mohli říct o oděvu všech zúčastněných. Amy Schumer přijela v šatech značky Calvin Klein. Zatímco u většiny ostatních herců zvítězilo jedno jméno: Burberry. Do této značky se oblékli například Orlando Bloom i Harrison Ford.

                                                                                                                               wwd.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram