Balenciaga je značkou, která jaro vnímá punkově

Balenciaga je značkou, která jaro vnímá punkově

Kreativní designér Demna Gvasalia stál během přehlídky v zákulisí v mikině s nápisem FBI. Svým humorem a slovy, že „vyšetřuje“, pobavil široké okolí.

Gvasalia má jasné představy o tom, jaký by měl být v rámci kolekce postup: Pozorovat, přiblížit se tomu, co chtějí lidé nosit od uniforem až po společenské události, a poté to vše skloubit, navrhnout a ušít. „Chtěl jsem, aby to byla kolekce víc Demna a méně Cristóbal," vysvětlil. „V uplynulých několika sezónách jsem cítil, že musím Cristóbalovi udržovat úctu.“ To znamená, že pravá tvář návrháře Demna se ještě neukázala. A jaká je? „Určitě více gotická,“ odpověděl návrhář. „Móda je odrazem způsobu, jakým žijeme. Chtěl jsem tento pocit přenést do kolekce.“

Pruhované košile, negližé, džínové kousky, přiléhající roláky, ledvinky, západ slunce jako grafický potisk, volánky, ostré hrany, stříbrná cingrlátka i novinové potisky na košilích jsou takovým, řekněme punkovým vyjádřením. To je skutečná kolekce Demna Gvasalia. Je to vlastně určitá provokace nebo také osobitý smysl pro humor tohoto návrháře, které protínají celou kolekci. Luxus věhlasné značky, kreativní mysl a svobodomyslnost vyznačují jaro 2018.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram