Baletní postoje prostoupily jarní kolekci CO 2018

Baletní postoje prostoupily jarní kolekci CO 2018

Značka Co se primárně neprezentuje sportovní módou, na jaře 2018 své kolekci však dala nádech pohybu. Před fotoaparát povolala baletky. 

Koktejlové šaty inspirované tradičními liniemi zaujaly v jarní kolekci 2018 podstatné místo. Návrhářské duo Stephanie Danan a Justin Kern je nechalo ušít z nejrůznějších materiálů včetně lesklého saténu, který v minimalistickém střihu a na tanečním parketu nejlépe vynikl. Více než střihy a materiály však na aktuální kolekci zaujme vaši pozornost něco jiného.

Koncept. Koncept, který spočíval v tématice baletek a kráse pohybu při tomto tanci. Spíše než jednotné kolekce jsme se tedy dočkali sjednoceného hlavního tématu, provedení však bylo již u každého snímku značně odlišné - někdy zabírá detail šatů, někdy jednu modelku a jindy zase několikero. Ani pozadí nezůstalo stejné, na dvacítce snímků se vystřídalo prostředí šatny, jevištního parketu i cvičebního sálu.

Značka Co pro jaro 2018 uvedla z největší části šaty s áčkovou sukní sahající minimálně do poloviny lýtek nejen ze saténu ale i z džínoviny. O nositelnosti modelů tak není pochyb. A kdyby náhodou do některého baletního představení kostyméři rádi zařadili tyto modely, diváci by se jistě nezlobili. Mají totiž něco do sebe.

vogue.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram