Bambucké máslo jako všelék na pokožku i vlasy

Bambucké máslo jako všelék na pokožku i vlasy

Výčet blahodárných účinků při používání bambuckého másla se šplhá pěkně vysoko. Pojďte se na něj podívat a objevit kouzlo opěvovaného másla karité.

Výjimečné vlastnosti bambuckého másla jsou známé už několik stovek let. V Africe jej domorodé obyvatelstvo vyrábí z plodů posvátného stromu zvaného máslovník, který přezdívají jako "strom života". Odtud pochází další pojmenování bambuckého másla, a sice "karité", což v tamějším jazyce znamená "život". Čím je vlastně bambucké máslo tak jedinečné? Prvotně perfektně a do hloubky hydratuje pleť, má hojivé a regenerační účinky, pečuje o jakoukoliv podrážděnou nebo narušenou pokožku, zklidňuje pokožku při různých formách alergií, po štípnutí hmyzem, spálení od slunce, nebo naopak při omrzlinách, obnovuje popraskanou pokožku na patách a na všech místech, která mají tendenci k vysušování a také zklidňuje po holení nebo epilaci.

 
Sefiros bambucké máslo 249 Kč ; Karethic bambucké máslo 320 Kč

Kromě toho bambucké máslo řeší problémy s nedokonalostmi pleti, ekzémy a dermatitidou, urychluje hojení drobných ranek a odřenin, působí proti předčasnému stárnutí pleti, oddaluje vznik vrásek a stimuluje mikrocirkulaci, chrání pokožku před nepříznivými vnějšími vlivy, pečuje o suché a poškozené vlasy, zaceluje roztřepené konečky a dodává vlasům lesk a jako bonus neucpává póry.

Bambucké máslo Sefiros je lisované za studena. Tento proces je mnohem šetrnější než lisování při vysokých teplotách, a díky tomu si produkt uchová velké množství vitamínů, nenasycených mastných kyselin a ostatních živin. Máslo taktéž nepřijde o přírodní aromatické látky a i po zpracování mu zůstává jeho přirozená vůně. 

krasa.cz

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram