Běhání: Bez čeho se neobejdete?

Běhání: Bez čeho se neobejdete?

Běhání je oblíbeným sportem a zájem o něj stále stoupá. Pokud s ním začínáte nebo už běháte, ale něco vám na něm chybí, přečtěte si o pár běžeckých nezbytnostech.

Běháte přes patu nebo přes špičku? Nevíte? A zrovna taková informace by vás, kdo běháte, měla zajímat na prvním místě. Podle toho si totiž vyberete ty správné botasky. Ty jsou tím nejdůležitějším, na co byste měli myslet, když vybíháte. Barevné legíny, mobilní aplikace i všechny ty drobnůstky kolem už jsou jen doplňkem k radosti ze samotného běhání. Nechte si poradit v obchodě nebo si zajděte na testy vašeho běhu, které specializované obchody nabízí zadarmo nebo za symbolickou částku. Tu, když rozpočtete na takovou dvacítku běhů, uvědomíte si, že se vám vyplatilo peníze vynaložit.

Běžecké boty

Správné boty jsou zřejmým základem úspěchu. Bez dobrých kvalitních bot, které vám budou vyhovovat a ve kterých se vaše chodidlo bude cítit dobře, to nepůjde. A věřte, že je rozdíl běhat ve starých vyšlapaných botaskách nebo v těch novotou vonících a vybraných přesně podle těch kritérií, na kterých vám zaleží. Ano, běhat se dá i v prestižích nebo botaskách vhodných leda tak na nákupy po městě, ale vaše nohy vám odpoví puchýři. A ne, puchýře nemáme my, co běháme, příliš v lásce.

Běžecké legíny

Radostný doplněk má podobu běžeckých legín. Za poslední dva roky se rozmohly barevné běžecké kousky, mezi nimi i legíny. S nápisy i bez, s pruhy, kolečky, srdíčky, fajfčičkami nebo mopsíky. Na trhu se dá sehnat i nemožné. Důležité je, abyste se v legínách cítili dobře - nekupujte si ty, které se vám líbí designově, ale máte pocit, že v nich máte ,,zadek jako valach". Protože při běhu pak myslíte na toho valacha, a to není dobré pro vás ani pro váš výkon.

Sportovní podprsenka

Další samozřejmost, která se dnes používá snad u každého druhu sportu. Praktickou, pohodlnou a vhodnou podprsenku můžete vybírat v komerčně zaměřených obchodech i v těch přímo běžeckých. Každé hrudi vyhovuje jiný střih, jiné uspořádání látky, jiný typ samotné podprsenky, jiný materiál. Proto si s jejím výběrem dejte na čas a nenechte se zlákat tím nejpěknějším vzorem.

Běžecké hodinky

Hodinky jsou považovány za něco, co je nadřazené mobilním aplikacím. Prý v nich člověk vypadá více jako běžec než s mobilem na ruce. Dobrá tedy, argument přijímáme a představujeme vám ty, které se nám líbí nejvíce. A jak se známe, budou nejspíš také patřit mezi ty nejdražší. K běhání vám ovšem poslouží i hodinky, za které tolik neutratíte. Důležité je, aby vám změřily tep, čas běhu a vzdálenost. Propojování hodinek s počítačem přes kabel a sledování svých běžeckých tras na internetu, stejně jako využívání hodinek při plavání nebo jiných sportech, je už pro ty pravé sportovní fajnšmekry. A takoví si za funkce navíc připlatí.

Gumičky a čelenky do vlasů

Pokud máte ten správný tvar hlavy, na němž drží gumičky a čelenky do vlasů, jděte i do té sportovní. Vlasy vám nebudou létat všude kolem a (pšt!) čelenky a gumičky zachycují i pot, což je strašně fajn. Záleží na tom, jak velkou gumičku nebo čelenku do vlasů si koupíte. Gumičkou teď nemáme na mysli tu obyčejnou malou, kterou si sepnete vlasy do culíku před tím, než děláte cokoli, co je spojené s výkonem. Ta je totiž jasným doplňkem při každém sportu - nikdo nevypadá po sportování dobře a sexy s rozpuštěnými vlasy, zplihlými a upocenými.

Mobilní aplikace a ten správný obal

Mobilní aplikace jsou asi trošku amatérské, ale nás baví, jak jsou jednoduché. Komu nevadí mít mobil připevněný v obalu na ruce, může tímto způsobem ušetřit na sportovních hodinkách a zdarma si stáhnout aplikaci, kterých je všude plno. Navíc vám některé aplikace změří i kalorie. Údaj není většinou moc přesný vzhledem k tomu, že každý člověk spaluje jinou rychlostí a zkrátka jinak, ale spočítané číslo spálených kalorií je potom dobrá záminka, když si chcete dát kousek čokolády.

Foto: pinterest.com
dailyhiit.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram