Bláznivé léto s Temperley London a šaty jako pro královnu Viktorii

Bláznivé léto s Temperley London a šaty jako pro královnu Viktorii

Když Alice Temperley zakládala jako čerstvá absolventka britské královské umělecké školy svou první značku, asi netušila, že se její výtvory stanou symbolem největšího luxusu v Británii. Pojďte se s námi podívat na nejnovější kolekce značky Temperley London.

Silný hráč na trhu

Značka, která dokázala vrátit britským ženám jejich krásu. I tak je skloňováno v médiích jméno značky Temperley London. A není se čemu divit. Vždyť je to značka, která byla postavena na silných základních hodnotách v módě, a dnes se díky nim může rovnat i značkám, jako je Chanel nebo Versace. Alice Temperley si byla při zakládání značky vědoma toho, jaká konkurence ji na britském trhu čeká.

Konkurence a příležitost

V roce 2000 nastal boom nových značek, které se oháněly novými inovacemi, zvučnými jmény a především cenou. Alice se však rozhodla, že její značka by měla oživit hodnoty, na které Británie už dávno zapomněla, a to britská hrdost, krása a luxus. Alice Temperley vytvořila tým mladých lidí, kteří sice nenabývali velkých zkušeností, zato byly zapáleni pro věc. A tak v roce 2006 vytvořila značka jednu z nejoblíbenějších kolekcí inspirovanou romantismem ve Spojeném království.

Spolupráce s nejlepšími

Tento nečekaný úspěch přilákal ke značce spoustu zvučných jmen. Jsou mezi nimi například Amber Heard, Arizona Muse, Olga Kurylenko, Kate Hudson, Laura Bailey či Florence Welch. A nezůstalo jen u toho. V roce 2012 si nové značky, jejíž hodnota na trhu v roce 2012 skokově stoupla, všimlo vedení Lewis a vytvořili s ní unikátní kolekci, která se stala nejrychleji prodanou kolekcí v historii obou značek.

Ocenění za společenskou odpovědnost

S takto silným postavením si mohla Alice Temperley dovolit se svou značkou experimentovat. Aby se ještě více vymezila proti konkurujícím značkám ve Velké Británii, došlo ke změně strategie. Kromě luxusu, se značka začala definovat i udržitelností, péčí o životní prostředí a společenskou odpovědností. A to se jí vyplatilo a Temperley London získala v roce 2018 ocenění za pozitivní luxus.

Svatební kolekce jako pro královnu Viktorii

Z aktuálních kolekcí stojí za zmínku nejen letní kolekce 2019, ale především pak svatební kolekce 2020. V této sezóně se návrhářka Alice Temperley rozhodla, že se bude věnovat hned dvěma typům svatebních šatů. První jsou s dlouhým rukávem z tylu v krémové barvě, které jsou pro ženu, která si chce stát za svým a chce být vážená jako dáma. Jako by se návrhářka inspirovala britskou módou za vlády královny Viktorie, tzv. Viktoriánské období, které je v oblasti módy velmi specifické. Druhý typ je definován především nabíranými rukávy a květovanými vzory a ten poslední jsou trochu v boho-stylu doplněné balonovou sukní.

Bláznivé léto s Temperley London

Říkáte, že to jsou neobvyklé kombinace? Tak to jste ještě neviděli letní kolekci. To je teprve symbol kreativního řádění. Barvy, indiánské vzory a elegantní linie, to vše v této kolekci najdete v jedinečných kombinacích. Dovolíme si však tvrdit, že přesně taková móda je jedna z nejuniverzálnějších. V letní kolekci se Temperley London podařilo vytvořit střih, který by prostě slušel každé dámě, každých tvarů. Právě tato kolekce dokazuje, že je značka silným módním hráčem, a pokud si udrží toto tempo, rozhodně o ní neslyšíme naposledy.

TemperleyLondon.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram