Blumarine S/S 2015

Blumarine S/S 2015

Blumarine a květiny jdou společně ruku v ruce již několik sezón. Značka zvolila především průhledné látky s květinovými aplikacemi a výšivkami, ale dočkali jsme se i formálnější kombinace černé a bílé.

Ne nadarmo se Anně Molinari, kreativní ředitelce módního domu Blumarine, přezdívá královna růží. Květina je součástí image značky už velmi dlouhou dobu a Blumarine jejím prostřednictvím vyjadřuje ideál ženskosti a krásy. Novou rozkvetlou kolekci Molinari pojmenovala ‚‚In Bloom".

Květiny tentokrát značka kombinuje s průhlednou látkou. Potisky tak z materiálu vyčnívají a v mnoha případech jsou tou jedinou zahalující částí celého modelu. Květinové výšivky na sukních a květinové aplikace dodávají kolekci na romantice. Molinari volila především tyl, ale u některých modelů se objevuje i organza. Zásluhou lehoučkého materiálu tak modely působí, jako by šaty a sukně vůbec nic nevážily.

Molinari v zákulisí přiznala, že se snažila v divákovi vyvolat pocit magického realismu. Na realitu se pokusila podívat z jiného úhlu a inspiraci čerpala z tvorby francouzského umělce Martiala Raysse. Během módní show vystřídala průhledné látky za neprůsvitné a sáhla i po klasické černo-bílé kombinaci. Ta v kolekci oddělovala záplavu snových kousků z okvětních lístků od té další.

Zdroj: style.com

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram