Britská modelingová agentura bojuje proti předsudkům

Britská modelingová agentura bojuje proti předsudkům

Britská modelingová agentura vyhlásila válku všem předsudkům, které na poli módy panují. Vyhlásila tak boj proti "body fascism". Míří tak na více příležitostí pro modelky a modely s postižením.

Modelingová agentura ve Velké Británii tento měsíc zveřejnila speciální editorial, na jehož stránkách se objevili modelové a modelky, které by klasicistní svět módy vyloučil ze světa modelingu. Modelingová agentura tak vyhlásila konec "body fascism" neboli fašismu těla. Diversita prý již neprodává, ale modelingová agentura věří hlubšímu poslání a není sama. Na začátku letošního roku například značka Gucci nafotila speciální kolekci s modelkou, která trpí Downovým syndromem, který bývá společností nejméně pochopitelnou chorobou. Na facebookovém postu s její fotografií pak měla stránka Gucci desetkrát více reakcí, než je průměr.

Zdroj: Vogue

Zakladatelkami této agentury jsou sestry Johnsonovy z Velké Británie. S postiženými jsou jako sociální pracovnice ve styku denně a dokážou si tak představit, jak špatně se těmto lidem uplatňuje na britském trhu práce, a zvláště pak u takových profesích, jako je právě modeling. Ačkoli je v tomto odvětví viděn nějaký posun, například, když na NYFW předváděla modely modelka Jillian Mercado na vozíčku, agentura by ráda marginalizovala těmto lidem větší perspektivu.

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram