Bytové domy propojené mostem

Bytové domy propojené mostem

Jako bychom se dnes ještě nad něčím pozastavili. Jakoby nás dokázalo ještě něco překvapit. Vlastně domy propojené mostem ano…

Výškové budovy v centru Stockholmu potřebují značné úpravy. Do nich se pouští studio Anders Berensson Architects, které pověřila městská rada nejenom k doplnění zeleně, ale rovněž k propojení jednotlivých domů.

Ačkoliv je toto řešení velice netradiční, projekt s názvem Klarastaden sklízí velké ohlasy a magazínu Móda se rozhodně také líbí! Budovy však momentálně skýtají jednotnou výšku, která se bude muset v průběhu výstavby a zazelenání budov změnit, aby bylo možné postavit i jednotlivé mosty mezi stavbami.

Projekt započne výstavbou u vlakového nádraží a bude postupovat dále v rámci téměř šesti tisíc nových bytových jednotek, osmi tisíc nových pracovních míst a několika stovek nových obchodů. Zanedlouho se tak bude Stockholm pyšnit netradičním řešením, kdy se půjdete projít do parku umístěného několik desítek metrů nad zemí. A to už podle nás „zavání“ scifi filmem, nicméně se na výsledek opravdu těšíme. 

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram