C&A partnerem Save the Children

C&A partnerem Save the Children

Společnost C&A a nadace C&A Foundation oznamují partnerství s organizací Save the Children / Aby byl svět lepším místem pro matky a děti.

Přední oděvní společnost C&A spolu se svou dobročinnou organizací C&A Foundation se na tři roky spojily s charitativní organizací Save the Children v rámci mezinárodního projektu. V rámci projektu v hodnotě několika milionů eur budou podporovat miliony matek, které se potýkají s humanitární krizí.

Módní polečnost C&A a nadace C&A Foundation, jejímž cílem je budování korektního a udržitelného módního průmyslu, v němž mají všichni možnost prosperovat, tradičně podporují projekty humanitární pomoci v rámci nejrůznějších partnerství po celém světě.

Partnerství s organizací Save the Children bylo jasnou volbou, neboť v C&A tuto organizaci podporovali již v minulosti, například při řešení následků tajfunu Haiyan na Filipínách nebo při epidemii eboly v Sieře Leone. Organizace Save the Children vyvíjí své aktivity v klíčových místech působení společnosti C&A a nadace C&A Foundation, ať už je to Evropa, Čína, Mexiko, Brazílie nebo země, jež fungují jako dodavatelé společnosti C&A. Organizace Save the Children rovněž pomáhá v krizových situacích, které mají přímý dopad na komunity, s nimiž C&A a nadace C&A Foundation spolupracují.

Jejich projekty ve spojení se Save the Children se zaměřují na preventivní přípravu proti katastrofám, i na okamžitou reakci na krizové situace. Nadace C&A Foundation poskytne organizaci Save the Children na tuto důležitou činnost finanční podporu ve výši až 3 miliony eur ročně.

Vedle finanční podpory poskytované nadací C&A Foundation, hodlá společnost C&A zapojit do podpory partnerství také své zaměstnance a zákazníky, kteří tak svými zdroji rovněž přispějí k dosažení vize organizace Save the Children: vize světa, v němž je každému dítěti dáno právo na přežití, ochranu, rozvoj a podílení se chodu věcí.

„Nouzové situace a humanitární krize bohužel nastávají až příliš často. Statistika ukazuje, že více než 250 milionů dětí mladších 5 let žije v zemích zasažených ozbrojenými konflikty. V takových podmínkách je pro matky velice obtížné, aby zajistily bezpečí a zdraví svých dětí,“ říká jeden z výkonných ředitelů společnosti C&A Europe Hans Ploos van Amstel. „Po celou dobu naší dlouhé historie jsme v C&A vždy přikládali velkou váhu úsilí působit ve prospěch celé společnosti. Cítíme odpovědnost vůči rodinám a komunitám, ve kterých žijeme. A jejich srdcem jsou vždy matky. Proto chceme podpořit matky a jejich děti v krizových situacích.“

Zdroj: protext.cz
Obrázky: candafoundation.org, savethechildren.de

Mohlo by vás zajímat
Sledujte náš Instagram